Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C

A mezei pálya sem jelentett akadályt

2019. október 14. 0:13 // Forrás: SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétái egy arany- és két ezüstérmet szereztek a Mezei Futó Magyar Liga 1. fordulójában.

Míg sokaknak a kellemes őszi idő a pihenésről vagy a kirándulásról szól, addig a futóatlétáknak ez az időszak a mezei versenyek ideje. Szombaton rendezték ugyanis a Mezei Futó Magyar Liga 1. fordulóját, a különböző korosztályok versenyzőinek a Békéscsaba, Gyula és Békés ölelésében fekvő Pósteleki Parkerdőben kellett teljesítenük a kijelölt távot. A legfiatalabbak 3000 m-en, míg a junior és felnőtt férfiak a 7 km-es szakaszon mérték össze kitartásukat.

Remekül szerepeltek a megmérettetésen a veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétái, akik egy arany- és két ezüstérmet is hazahozhattak.

Varga Gréta (1) és Kirsch Natália (2) a dobogón - Fotó: SVSEVarga Gréta (1) és Kirsch Natália (2) a dobogón - Fotó: SVSE

A junior férfiak versenyében Zsetnyai Ákos (21.35 perces időve) másodikként ért a célba a leghosszabb, 7 km-es távon. A hosszú ideig tartó sérülésből visszatérő tehetség nemcsak a saját korosztályát utasította maga mögé, hanem a felnőttek között is megmutatta, hogy számolni kell vele a jövőben.

Négy km-en kettős SVSE-siker született. Tóthné Stupián Anikó tanítványai hatalmas küzdéssel, a szezonban futott legjobb eredményükkel értek célba. A dobogó legfelső fokára állhatott Varga Gréta Barbara (13.17 perces időeredménnyel), akinek minden esélye megvan, hogy részt vehessen decemberben a portugáliai Európa-bajnokságon. Az ezüstérem birtokosa, Kirsch Natália pedig 13.58 perccel fejezte be a versenyt, aki most is megmutatta, hogy a jövő évi Európa-bajnokságra 1500 m-en elért kvalifikációs eredménye nem a véletlen műve.

Ne menjünk el szó nélkül a többi SVSE-sportoló mellett sem, akik a hétvégén szintén hozzátettek a veszprémi egyesület sikereihez. A férfiak abszolút versenyében Szögi István Dániel 7 mp-cel maradt le a dobogóról, míg Nick Márton a hatodik helyen ért célba. A juniorok mezőnyében az ezüstérmes Zsetnyai mellett Biros Benedek szállt harcba a leghosszabb versenyszámban és végül 22.14-gyel szintén lecsúszott a bronzéremről, ahogy Magyar Veronika is a nőknél.

A 2003-2004-ben született fiúk 6 km-en versenyeztek a dobogóért, Tóth Márton negyedikként, Kubasi János kilencedikként ért célba, míg a lányoknál Sigmond Sára szezonbéli legjobbjával hetedik lett.

A legkisebbeknél a huszonhétfős fiú mezőnyből Szirbek Albert az ötödik, Harhai Péter a kilencedik helyet szerezte meg. A legnépesebb, harminchétfős leány korosztályban Mesics Borbála, Felber Kata Zselyke és Birnbauer Dalma a középmezőnyben végzett.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.