Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Régészeti kiállítássorozat a Laczkó Dezső Múzeumban

2019. október 12. 15:27
Nemcsak a természet, de a kulturális élet is egyre több színét mutatja meg az egyébként is pezsgő kínálatból. Szombat délután nyílt kiállítássorozat a Laczkó Dezső Múzeumban, Kincsek utak mentén - Takácsi címmel.

A kiállítást Ovádi Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki személyes múzeumi élményeit fogalmazta meg a megjelenteknek, majd háláját fejezte ki mindazoknak, akik a gyűjtemény létrehozásához hozzájárultak, ezzel pedig a múlt örökségének megmentését szolgálják, egyben ápolják. Ovádi Péter bízik abban, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program kapcsán majd kiemelt szerepe lesz a múzeumnak.

Péterváry-Szanyi Brigitta múzeumigazgató részletesebben is beszámolt a kiállítássorozatról, mely négyhavonta megújuló leletanyaggal várja az érdeklődőket. A kiállítás első állomása Takácsi településhez kötődik: a 83-as számú út új nyomvonalának megelőző feltárásán olyan leletek, műtárgyak kerültek elő, amelyek egyrészt a régi időkről „mesélnek”, másrészt pedig kiállításuk valóságos esztétikai élményt is nyújt. A gyűjtemény betekintést enged a múlt világába, hiszen az ásatások során előkerült leletekből számos múltbéli érdekességre lehet következtetni az akkori élet mindennapjairól. 

A megnyitón köszönetet mondtak az önkénteseknek – külön kiemelték Molnár Miklóst –, az igazgató pedig hozzátette, munkájuk nélkül nem sikerült volna a kiállítás megvalósítása. Emellett Takácsi polgármestere, Vajda György  is kifejezte örömét a kiállítással kapcsolatban, valamint reméli, hogy a település lakói közül is minél többen megtekintik majd a tárlatot.

A több mint 3500 éves kincsleleteket a múzeum kamaratermében tekinthetik meg az érdeklődők.

Szabó Eszter
Simon Dani
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37 Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.