Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Bemutatjuk Veszprém futóklubjait

2018. július 6. 10:00
Futna, de nem talál társaságot a cipők koptatásához? Vagy csak egy profi szakember útmutatásaira lenne szüksége? Veszprém futóklubjai ezekre is megoldást kínálnak.

Soha nem látott népszerűségnek örvend hazánkban a futás: gyakorlatilag minden hétvégére esik egy több ezer fős futóverseny, de az tízezres nagyságrendű tömegeket megmozgató félmaratonok, maratonok is egyre népszerűbbek.

Változatos okokból húzunk futócipőt: egyesek fogyni szeretnének, mások a mindennapos stresszt futnák ki magukból, de akadnak olyanok is, aki a testi-lelki feltöltődést találják meg minden egyes megtett kilométerben. Egy biztos, a napjainkat jellemző mozgásszegény életvitel megkívánja az extra testmozgást, a futás pedig az egyik legkézenfekvőbb megoldás szervezetünk karbantartására.

Idén augusztus 26-án rendezik a Continental Veszprém Félmaratont. Bővebb információért kattintson a fotóra!

A kocogást sokan magányos műfajként képzelik el, ahol maximum egy jó zene kísérheti a lépteket. Mások azonban úgy vélik, a jó társaság csak tovább növeli motivációt, s közösen könnyebb elérni a kitűzött célokat. Főleg, ha ebben egy hozzáértő edző is tud segíteni. Éppen ezért most összeszedtük azokat a Veszprémben működő futóklubokat, ahol tárt karokkal és szakmai hozzáértéssel várják azokat, akik csak egy lökésre várnak a rajtvonalon.

Piros Életmód és Sportegyesület

A kezdőket és a tapasztaltabb hobbifutókat is szívesen látja a Piros-futóklub, ahol szakképzett edzők oktatják a helyes futótechnikát, s egyénre szabott edzésprogramot is kínálnak a kívánt célok eléréséhez.

A klub elsődleges célja a közösségépítés, hiszen sokan vannak, akik nem szeretik egyedül róni a kilométereket. Az egyesület emellett funkcionális erősítő edzéseire is várja a jelentkezőket, amelyek remek kiegészítést jelenthetnek a kardióprogramok mellé.

A futások időpontja és helyszíne:
– szerdánként 19.00-tól a Séd-völgyben (edző: Csősz Ákos)
– péntekenként 17.00-tól a Schönherz pályán (edzők: Muladi-Piros Gabriella és Csősz Ákos)
– szombatonként 8.00-tól a Séd-völgyben (edző: Csősz Ákos)

Az első edzés mindenki számára ingyenes, azt követően azonban térítési díj ellenében látogathatók a tréningek.

További információ Muladi-Piros Gabriella Facebook oldalán vagy a következő telefonszámon érhető el: +36-30-842-9756.

Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE)

A Tóthné Stupián Anikó vezette atlétikai egyesület erejét jól jelzik az élsportban elért nemzetközi szinten is jegyzett eredmények, de az évtizedes múltra visszatekintő amatőr futóklub is komoly népszerűségnek örvend városunkban.

A futóklub edzéseit Takács Dávid szakedző irányítja, aki a fogyni vágyóknak és a maratoni távra készülőknek egyaránt hasznos tanácsokat tud biztosítani. Az SVSE szeretné mozgásra ösztönzni a veszprémi családokat, éppen ezért a futóklub és a gyermek korosztályok edzései (6 és 10 éves kor között) párhuzamosan folynak, így lehetősége nyílik a szülőknek is hasznos időtöltésre.

Az SVSE futóklubjának a veszprémi Egyetemi Stadion ad otthont minden hétfőn és pénteken 18.00-tól.

A futóklub igénybevétele tagdíjhoz kötött.

További információ az egyesület Facebook oldalán vagy a következő telefonszámon érhető el: +36-20-777-4049

Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC)

A komoly hagyományokkal rendelkező atlétikai klub is várja a fejlődést megcélzó amatőr futókat. Szemán János és Koós Hutás László edzők egyéni futó képzés keretében várják az érdeklődőket az Egyetemi Stadionban.

További információ Koós Hutás Lászlónál a +36-20-777-40-90-es, illetve Szemán Jánosnál a +36-70-311-0107-es telefonoszámokon érhető el.

Veszprémi Egyetemi SC – futóklub

A Pannon Egyetem égisze alatt működő futóklub a tanítási időszakban érhető el a királynék városában. A teljesítményfokozó edzéseket dr. Edvy László vezeti. A kétszer féléves makrociklussal dolgozó csoport az atletikus mozgásokra alapozva minden motoros képesség fejlesztésére kitér, így jó kiinduló állapotot teremt a ma divatos fizikai kihívásokhoz (crossfit, crossrun stb.).

Emellett futó-kocogó edzéseket is elérhetők az egyetemistáknál: a futásokat önkéntes hallgatók vezetik és irányítják. Bevett gyakorlat, hogy a résztvevők külön kis csoportokat alkotnak, az eltérő edzettségi állapothoz igazodva.

A futások starthelyei és időpontja a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének honlapján találhatóak: sport.uni-pannon.hu (Fontos: az edzések csak az egyetemi szemeszterek alatt érhetők el!)

Zatkalik Dániel
Domján Attila
további cikkek
Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-átevezés szabadidősport Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-átevezés A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) jövőre július 27-én rendezi meg a hetedik Hervis Balaton-átevezést, amelyre február elsejétől lehet majd nevezni. 2023. december 3. 21:56 Adventi tájfutás és adománygyűjtés szabadidősport Adventi tájfutás és adománygyűjtés A Veszprémi Honvéd SE december 3-án 10.30 és 12.00 között jótékonysági futást rendez a Veszprémi Családsegítő számára, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak. 2023. november 30. 22:39 Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.