Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Baba-mama pad segíti a veszprémi családokat

2019. szeptember 18. 13:05
Veszprémben eddig is számos intézkedés történt a családok komfortérzetének növelése érdekében, nemrégiben pedig egy baba-mama pad kihelyezésével járult hozzá ehhez az önkormányzat. Erről Hegedűs Barbara, a Fidesz-KDNP veszprémi frakcióvezetője, valamint Csapó Viktor, a Fiatal Családosok Klubja Veszprémi Alapszervezetének kuratóriumi elnöke számolt be szerdán a sajtónak.

Az erős közösség alapjai a családok, a Fidesz-KDNP frakció ezért az elmúlt időszakban is azon dolgozott, hogy a kormányzati családvédelmi törekvésekhez igazodva minél több családbarát intézkedést valósítson meg Veszprémben. Gondoljunk csak a gyulafirátóti óvoda megépítésére, a Módszertani és az Aprófalvi Bölcsőde felújítására, vagy éppen arra, hogy idén először a hátrányos helyzetű családok iskolakezdési támogatásban részesültek, emellett több játszótér, közösségi helyszín is megújult az elmúlt években – emlékeztetett Hegedűs Barbara.

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

A képviselők azonban itt nem szeretnének megállni, így nemrégiben, budapesti mintára egy ún. baba-mama padot is kihelyeztek a Mocorgó Játszótér mellett a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) Veszprémi Alapszervezetével együttműködve. A speciális pad lényege, hogy a felső részére felfektethetjük a kisgyermeket, így sokkal könnyebb tisztába tenni, míg az alsó része mélyített, így akár a szoptatás is kényelmesebben megoldható. A kb. egy hónapja kihelyezett prototípust a VKSZ Zrt. készítette, amelyre az önkormányzati költségvetésből különítettek el forrást, ha pedig beválik a pad, az együttműködő partnerek szeretnék további helyszíneken is meghonosítani az ötletet.

„A célunk az, hogy a kisgyermekes családok az otthonukon kívül is minél komfortosabban érezzék magukat. Éppen ezért a Fiatal Családosok Klubjával együtt azon fogunk dolgozni, hogy még családbarátabbá váljon Veszprém” – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Csapó ViktorCsapó Viktor

Csapó Viktor, a FICSAK Veszprémi Alapszervezetének kuratóriumi elnöke elmondta, ennek érdekében várnak minden olyan észrevételt, javaslatot a paddal, illetve a veszprémi helyzettel kapcsolatban is, amik további intézkedések, fejlesztések alapjai lehetnek. „Nem csak a fiatal családosok véleményére számítunk, hanem kompletten a veszprémi családokéra. Azt szeretnénk, ha ezáltal a döntéshozók még inkább képbe kerülhetnének arról, mik a valós igények” – tette hozzá.

Ami a padot illeti, pozitív visszajelzések esetén (amiben bíznak, hiszen az ország több pontján már sikeresen működnek a padok) további forgalmas kültéri helyszínek mellett a munkahelyekre is eljuttatnák azokat, illetve közintézményekbe, vendéglátóhelyekre is, hiszen a komfortérzet biztosítása ezeken a helyeken is ugyanolyan fontos.

Bár a szervezet még fiatal, egyelőre a tagtoborzás időszakában van, s nem is feltétlenül új dolgok kitalálása a célja, inkább a már bejáratott ifjúsági, családbarát egyesületek munkáját szeretné erősíteni, igyekeznek minél aktívabban részt venni a szemléletformálásban, a szavak tettekre váltásában, az igények képviselésében.

Bertalan Melinda
Simon Dani
további cikkek
A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. tegnap 22:37 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.