Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Világháborús kiállítás a Pannon Egyetemen

2019. szeptember 18. 4:03
A második világháború kitörésének 80. és a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Vadászrepülő Ezred megalakulásának 75. évfordulója alkalmából rendeztek kiállítást a Pannon Egyetem B-C épületét összekötő folyosórészlegén.

A kiállítás keddi megnyitóján elsőként dr. Hortobágyi Ildikó egyetemi docens, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánhelyettese szólalt fel az intézmény nevében: „Öröm számomra, hogy az egyetem gazdája lehet egy nagyon fontos eseménynek, mely során szeretnénk a nagyközönséget megismertetni mindazokkal az értékekkel, amelyek számunkra, és a jövendő generáció számára hagyomány, őrizendő tudás.”

A kiállítást hivatalosan Kositzky Attila nyugalmazott repülő altábornagy nyitotta meg, aki kisebb történelemórával ismertette az eseményeket pontról pontra, mintegy tárlatvezetést adva a történtek részletes bemutatásával.

Piros György nyugalmazott miniszteri tanácsos üdvözölte a tárlat iránt érdeklődőket, bár, ahogy elmondta, háborús veteránokat nem köszönthetünk, de hozzátartozókat igen, akik szintén részletes beszámolót kaptak a második világháború legsötétebb történeteiből, szembenézve tehát a múlttal, és megemlékezve arról.

A kiállítás témáját Felföldi Gábor, az egyetem kulturális referensének előadása mélyítette el: Örkény István Dal című egypercesét adta elő.

A kiállítás szeptember 30-ig tekinthető meg!

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.