Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
18°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
18°C

Rendezné a Balaton Bútorgyár volt területét az ellenzéki összefogás

2019. szeptember 17. 15:52
Több mint 10 éves elképzeléseknek adna újra perspektívát a Katanics Sándor vezette hatpárti összefogás Veszprémben.

A hat ellenzéki párt (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) újra életet lehelne abba az elképzelésbe, hogy a Kossuth utcai aluljárótól a Balaton plázáig egybefüggő belvárosi egység jöjjön létre.

-Több mint tíz éve, hogy az önkormányzat a tulajdonosra mutogatva semmit sem tesz a Balaton Bútorgyár volt területének használhatóságáért. Olyan javaslatokban gondolkodunk, amely újra perspektívát adna a belvárost megnagyobbító elképzeléseknek- mondta a hatpárti összefogás polgármesterjelöltje, Katanics Sándor kedd délután Veszprémben.

Hartmann Ferenc képviselőjelölt elmondta, a mintegy 33 ezer négyzetméteres belvárosi terület hasznosításáról 2007-ben készült megállapodás tervezet az önkormányzat és a tulajdonos között, 2008-ban az előszerződés is papírra került, de az önkormányzat gazdasági bizottsága a „a befektetői szándék ismeretének hiányára” hamisan leállította a folyamatot. A tulajdonos az előzetes koncepció szerint közösségi tereket, színpadokat, lakásokat kívánt ide építeni.

Hartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics SándorHartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics Sándor

A hatpárti összefogás a területet is részben magába foglaló körzet képviselőjelöltje, Somfai Attila szerint az önkormányzatnak kötelessége foglalkozni a több mint 3 hektáros terület jövőbeni hasznosításával, még akkor is, ha a nagy részen nem ő a tulajdonos.

Elmondása szerint folytatni kívánják a belvárosi rehabilitációt, és egyértelmű szándékuk a belváros gyalogos zónájának fejlesztése, a gyalogosforgalom, a város terek gyalogos használatának előtérbe helyezése. A sétálóutca nívós kereskedelmi funkciójának felélesztése. Az ellenzéki összefogás ezért kezdeményezi, hogy az önkormányzat a tulajdonossal haladéktalanul kezdjen tárgyalást a mielőbbi hasznosítás és rehabilitáció érdekében. Mint mondta, "ne éktelenkedjen egy csúnya seb Európa Kulturális Fővárosának szívében."

Ge. Á.
további cikkek
Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül. ma 14:51 A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor Minden NATO-területen kívüli katonai akció csak önkéntes jellegű lehet, ezt a mai tárgyaláson Jens Stoltenberg megerősítette, így Magyarország megkapta azokat a garanciákat, amelyekre szükségünk van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón. tegnap 11:55 Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson. tegnap 20:19 'Mert tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet' 'Mert tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet' 2024. június 15-én, szombat délután a balatonalmádi mólónál ötödik alkalommal rendezi meg a Street Training Balaton tanulási fesztivált a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület a Flow Alapítvánnyal együttműködésben. A másfél órás, ingyenes minitréningeken két idősávban, 14 és 16 órától több, mint 20 trénerrel járhatnak körbe egy-egy témát az érdeklődők kellemes, balatoni panorámás környezetben. tegnap 11:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.