Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendezné a Balaton Bútorgyár volt területét az ellenzéki összefogás

2019. szeptember 17. 15:52
Több mint 10 éves elképzeléseknek adna újra perspektívát a Katanics Sándor vezette hatpárti összefogás Veszprémben.

A hat ellenzéki párt (DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd) újra életet lehelne abba az elképzelésbe, hogy a Kossuth utcai aluljárótól a Balaton plázáig egybefüggő belvárosi egység jöjjön létre.

-Több mint tíz éve, hogy az önkormányzat a tulajdonosra mutogatva semmit sem tesz a Balaton Bútorgyár volt területének használhatóságáért. Olyan javaslatokban gondolkodunk, amely újra perspektívát adna a belvárost megnagyobbító elképzeléseknek- mondta a hatpárti összefogás polgármesterjelöltje, Katanics Sándor kedd délután Veszprémben.

Hartmann Ferenc képviselőjelölt elmondta, a mintegy 33 ezer négyzetméteres belvárosi terület hasznosításáról 2007-ben készült megállapodás tervezet az önkormányzat és a tulajdonos között, 2008-ban az előszerződés is papírra került, de az önkormányzat gazdasági bizottsága a „a befektetői szándék ismeretének hiányára” hamisan leállította a folyamatot. A tulajdonos az előzetes koncepció szerint közösségi tereket, színpadokat, lakásokat kívánt ide építeni.

Hartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics SándorHartmann Ferenc, Somfai Attila és Katanics Sándor

A hatpárti összefogás a területet is részben magába foglaló körzet képviselőjelöltje, Somfai Attila szerint az önkormányzatnak kötelessége foglalkozni a több mint 3 hektáros terület jövőbeni hasznosításával, még akkor is, ha a nagy részen nem ő a tulajdonos.

Elmondása szerint folytatni kívánják a belvárosi rehabilitációt, és egyértelmű szándékuk a belváros gyalogos zónájának fejlesztése, a gyalogosforgalom, a város terek gyalogos használatának előtérbe helyezése. A sétálóutca nívós kereskedelmi funkciójának felélesztése. Az ellenzéki összefogás ezért kezdeményezi, hogy az önkormányzat a tulajdonossal haladéktalanul kezdjen tárgyalást a mielőbbi hasznosítás és rehabilitáció érdekében. Mint mondta, "ne éktelenkedjen egy csúnya seb Európa Kulturális Fővárosának szívében."

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.