Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C

Elő a piknikkosárral!

2019. szeptember 12. 3:22
Vadvirágos piknikre invitálja a veszprémieket a VKSZ Zrt. pénteken. És ezért még csak el sem kell hagyni a várost!

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. az elmúlt években kísérletezik azzal, hogy a város egyes területein kontrolláltan hagyja növekedni a növényzetet, kisebb vadvirágos réteket létrehozva a városon belül. Az újfajta megközelítés haszna, hogy erősíti a biodiverzitást, többféle növény- és állatfaj is otthonra lel a településen – ott, ahol egyébként a természetes élőhelye is lenne.

Azonban az is elmondható, hogy ez a cél nem mindenki számára egyértelmű – vannak, akik azt gondolják, egyszerűen csak elfelejtették kaszálni ezeket a területeket. A VKSZ éppen ezért döntött úgy, hogy egy piknik keretében megmutatja a városlakóknak ennek a fajta parkgondozásnak a lényegét, válaszolnak a kérdésekre, egy jó hangulatú találkozón avatják be a lakosságot a kulisszatitkokba.

A részletes programot a VKSZ honlapján találják meg.

vehir.hu
további cikkek
Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.