Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Szent Korona védelmezőire emlékeztek

2018. december 5. 3:30
A koronaőrök 1944 novemberében tettek tanúbizonyságot példás helytállásukról, amikor a viharos idők, vagyis a háború pusztítása elől Veszprémbe helyezték a Szent Koronát.

A megemlékezést dr. Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke kezdte. Beszédében az összefogásra helyezte a hangsúlyt. Többek között civil szervezetek, alapítványok, és Veszprém Város Önkormányzata összefogásával jöhetett létre az emlékmű, mely előtt már 2010 óta minden évben megemlékeznek, fényezve értékeinket, hagyományainkat.

Porga Gyula polgármester ünnepi beszédében háláját fejezte ki azoknak az embereknek, akik hozzájárultak az emlékmű megszületéséhez, és azoknak, akik a mai napig gondoskodnak arról, hogy az emlékezés hagyománnyá váljon: így a Padányi iskolának is, hiszen az intézmény szívügye, hogy a középiskolás korosztály is emlékezzen, és tisztában legyen a múlt történéseivel.

Szabó György tábori lelkész üdvözölte az emlékezés pillanatát; imádságában az adventi várakozás alatt történő múltidézés jelentőségét, fontosságát hangsúlyozta.

A beszédek után az emlékezés koszorúinak elhelyezésére került sor.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.