Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együtt mulatott a Cholnoky lakótelep

2018. október 21. 4:10
Szombat délután vidám programok színesítették a Cholnoky lakótelep életét: a városrészben első alkalommal rendezte meg a Városi Művelődési Központ Őszi forgatag elnevezésű hangulatos, közösségépítő eseményét.

Délután 14 órától a legkisebbeknek és a nagyobbaknak is érdemes volt kimozdulni a lakás melegéből, hiszen a Cholnoky Jenő Általános Iskola udvarán ezúttal nem a megszokott „pálya”, hanem légvár és fajátékok várták a gyerekeket.

Az igazi ősztündérek a falevelek színeit is magukra ölthették vagy kedves cicává változhattak az arcfestő asztalnál, a legbátrabbak pedig együtt nézték végig a kutyás, rendőrségi bemutatót. A játék után, a színpad előtti székeken pihenhettek meg a gyerekek, miközben Hatás Andrea és tanítványai gyermekműsorral nyitották meg a színpadi programokat.

Az esemény nem csak a gyerekeknek szólt: a délután további részében a Cholnoky Nyugdíjasok, a Gerence Hagyományörző Néptáncegyüttes is a deszkákra lépett, majd Kádárné Hegedűs Veronika és Csizmadia Géza húzta el nótáját az idelátogatóknak „Húzzad csak kivilágos virradatig” című operett műsorával.

Az éhes szájakat pattogatott kukorica, pogácsa és kürtőskalács várta, a „fázósokat” pedig meleg tea és forralt bor. Az eseményt sokak kedvenc slágereit megidézve Tóth István Máté Péter emlékestje zárta.

- Igazán örültem, hogy a Városi Művelődési Központ a Jutasi úti lakótelep, illetve a Dózsa városrész után a Cholnoky lakótelep felé is nyitott, elindítva itt is – reményeim szerint – egy nemcsak egyszeri, hanem rendszeres programot. Fontos lenne, hogy a várost otthonukként használják a veszprémiek és az ilyen események erősítik ezt: itt van lehetőség arra, hogy beszélgessenek, találkozzanak, megosszák egymással örömüket, bánatukat és új ismerettségek, barátságok is születhetnek. Én hiszek az ilyen rendezvényekben, hiszen így együtt, közösségként érezhetjük igazán az otthonunknak a várost. Bízom benne, hogy ez egy olyan kezdet, amit jövőre is érdemes lesz folytatni – mondta el Porga Gyula polgármester.

A szeles idő ellenére gyönyörű őszi időjárás volt ezen a napon, így sokan jelentek meg a programon: családosok, egyedülállók, gyerekek és idősek is örömmel fogadták az új eseményt a lakótelepen.

Sulyok Georgina
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.