Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Víztükör és teagőz

2024. április 23. 14:01
Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken.

A Veszprémben élő és alkotó fiatal művész képein a víztükör torzításában láthatjuk az emberalakokat: a figurális ábrázolás az absztrakttal találkozik. 

Fotó: Babják TamásFotó: Babják Tamás

A kiállítást Szabó Zsófia művészettörténész nyitotta meg, aki már főiskolai éveiben tanárként követte Csaba pályafutását, és örömmel követi egykori tanítványainak művészi kibontakozását. Mint mondta, Nagyvári hiperrealista elemeket kever szürreálisokkal, ez az irányvonal már korán megjelent a művészetében. 

Nagyvári Csaba és Szabó Zsófia (Fotó: Babják Tamás)Nagyvári Csaba és Szabó Zsófia (Fotó: Babják Tamás)

Szabó Zsófia megjegyezte: a víz gyakran használt és összetett szimbólum, ami megmozgatja az alkotók fantáziáját. A víz tisztasága ellenére is zavarossá teszi a látványt. Kettősségére a buddhista tanítások is rámutatnak: a felszínen ugyan ki van téve a légmozgásoknak, külső hatásoknak, hullámokat vet, fodrozódik, minél mélyebbre merülünk azonban benne, annál nyugodtabb, változatlanabb, annál kevésbé rengeti meg a külső világ.

Csaba Lélegzetvétel című kiállításán nyolc alkotását láthatjuk. 

vehir.hu
további cikkek
A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. tegnap 11:23 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. 2024. május 20. 16:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.