Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
21°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
21°C

Finomat, minőségit, helyit

2016. szeptember 26. 20:14
A helyi termelők áruit népszerűsítő, a vásárlókhoz való eljutást segítő kiállítás nyílt hétfőn a városházán a Csalán Egyesület jóvoltából.

Valószínűleg senkinek sem idegen Veszprémben a Csalán Egyesület neve, akik aktív tevékenységükkel évek óta segítik a fogyasztókat és népszerűsítik a helyi értékeket, felhívva a figyelmet a környezetünk óvására és a helyi termelők áruira. Emellett minden bizonnyal a Kossuth utcai piac képe sem újdonság már senki számára, ami szintén a Csalán égisze alatt működik.

A népszerűsítésre azonban továbbra is szükség van. Bár sokat beszélünk a város és a vidék egymásra utaltságáról, mégis információhiányban szenvedünk – mutatott rá Porga Gyula polgármester a kiállítás megnyitóján. Kevés olyan találkozási pont van, ahol a helyi termelők és a fogyasztók összejöhetnének, pedig helyi termelőkből és termékből akad bőséggel.

Az „Itt terem a minőség – avagy Bepillantások gazdaudvarainkba” című kiállítás célja ennek a helyzetnek a javítása, a betérő közönség inspirálása a helyi termékek megvásárlására a fotók révén.

A Csalán Egyesület missziója kezdetektől fogva, hogy felkutassa azokat a különlegességeket, amelyek a közvetlen környezetünkben megtalálhatók, s közvetítsen termelő és vásárló között. Ennek első megnyilvánulása volt néhány éve az őszi biovásár, ahol közvetlenül találkozhatott a két oldal, majd a heti rendszerességű termelői piac feltételeinek megteremtése a Kossuth utcán, és jelenleg ez a kiállítás.

Dr. Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke elmondta, a helyi családi gazdaságok tagjai éjjel-nappal azon fáradoznak, hogy az időjárás viszontagságai ellenére is jó termést szüretelhessenek le. Ha kell kockáztatnak, de ezt mindig nagy gonddal teszik, hiszen elsősorban saját maguknak állítják elő a termékeket, és csak a felesleget viszik piacra. Éppen ezért, a helyi termelőtől vett finomságokkal nemcsak lokálpatriotizmusunkat bizonyíthatjuk, de garantáltan megbízható, ízletes és kiváló minőségű termékeket kaphatunk.

Az „Itt terem a minőség – avagy Bepillantások gazdaudvarainkba” című kiállítás október 9-ig tekinthető meg a városházán.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zajlott május 6-10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathatott a közönség. tegnap 8:51 Német nemzetiségi gálát tartottak a Hangvillában német nemzetiség Német nemzetiségi gálát tartottak a Hangvillában A Gizella-napok zárónapján, vasárnap a Hangvillában a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat is képviseltette magát. A gála színvonalas műsorára rendkívül sokan voltak kíváncsiak, mondhatni a csilláron is lógtak. tegnap 14:15 A múltba enged betekintést Öskün a helytörténeti kiállítás A múltba enged betekintést Öskün a helytörténeti kiállítás Szombat délelőtt ünnepélyes keretek között megnyílt a helytörténeti kiállítás, a Mecset utca 11. szám alatt. Sokak munkája a ház, hatalmas összefogás eredménye, de akit mindenképpen ki kell emelni a gyűjtemény összehozása kapcsán, az Magyar Józsefné Ilus. 2024. május 12. 10:54 Az ünnep képes jövőt teremteni Az ünnep képes jövőt teremteni A Veszprémi Főegyházmegye társvédőszentjének, Boldog Gizellának tiszteletére Dr. Udvardy György érsek tartott szabadtéri szentmisét Veszprémben a Szentháromság téren, szombat délelőtt. A misét követően Fekete Gyöngyi, a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodájának egykori vezetője vehette át a Gizella-díjat, példamutató munkájáért. 2024. május 12. 10:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.