Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
19°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
19°C

Egy (sárkány)hajóban eveztek a rendvédelmi szervek

2024. március 26. 16:11
Vasárnap rendezték meg a Balatonfüredi Sportuszodában az I. Veszprémi Rendvédelmi és Közigazgatási medencés Sárkányhajó Versenyt, vagy másnéven a ”Közig Vándor kupát”. Az első helyezettnek járó vándorkupát a Pannon Egyetem csapata vehette át.
 

A feszített víztükröt most az úszók helyett egy óriási hajó foglalta el Füreden a hétvégén, reggel kilenc órától egészen délután kettőig. A medencés sárkányhajózás nem egyszerű feladat, ugyanis a két 6-6 fős csapat tagjai egymással szemben ülnek a hajóban, a cél pedig az ellenfél eltolása legalább 2 méterre, egy percen belül.

Az intenzív, nagy izomerőt és koncentrációt igénylő sportágnak Ficsor Karolina Diána r. alezredes, Veszprém új kapitányságvezetője az egyik legnagyobb pártolója.

,,...Egy barátom által ismertem meg a sárkányhajózást. Igazán nekem való sport, húsz fő ül a hajóban, van egy dobos, aki adja a ritmust és egy kormányos. Tavaly Európa-bajnokságon is szerepeltünk, ahol a női hajóval aranyérmet nyertünk 200 méteren. Kőkemény edzés kell hozzá, nagyon kemény és intenzív sport, tökéletesen kikapcsol és levezeti a stresszt„ – mondta el portálunknak, amikor arról kérdeztük mi segít neki néha mentálisan kikapcsolni a rendőri szakma mellett.

Az alezredes asszony pártfogásának és Veszprémi Rendőr Sportegyesület szervezésének köszönhetően, valamint Porga Gyula, Veszprém város polgármestere fővédnöksége alatt Füreden is megmutathatták a rendvédelmi- és közigazgatási szervek, hogy mennyire kitartóak és eredményesek tudnak lenni egy csapatban. Az összetartást erősítő, csapatépítőnek is beillő versenyen pedig derekasan szelték a habokat a résztvevők.

A díjakat Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, valamint Sótonyi Mónika, Veszprém Város önkormányzati képviselője adta át, az első helyezett Pannon Egyetemet a Nemzeti Védelmi Szolgálat csapata (NVSZ KDRO) követte a sorban, a harmadik helyezésért járó díjat pedig Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vehette át.

Galéria
Sárkányhajó
Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Közel háromszáz biciklit loptak el, lebuktak Közel háromszáz biciklit loptak el, lebuktak Az eset részleteiről hétfő délután a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon sajtótájékoztató keretében számolt be Suszter Tamás r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Kovács Zoltán rendőr alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.   2024. május 14. 20:27 Árván, félárván maradt gyermekeknek segít a Regőczi István Alapítvány Árván, félárván maradt gyermekeknek segít a Regőczi István Alapítvány Bemutatkozott városunkban a Regőczi István Alapítvány, ami a koronavírus idején árván vagy félárán maradt gyermekeket támogatja. Az ActiCity éttermében dr. Herczegh Anita és Porga Gyula polgármester a közös együttműködésről, az alapítvány feladatairól beszélgettek. 2024. május 14. 15:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.