Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Már lábadozik az az ember, akinek elsőként ültették be az agyába Elon Musk chipjét

2024. február 7. 15:20
A techguru Neuralink nevű cégének az a célja, hogy a páciensek agyát és idegrendszerét összekapcsolják, pont mint a számítógépeket, ez pedig új távlatokat nyithat az orvostudományban.

A forradalmi beavatkozásról Elon Musk a szintén a saját tulajdonában lévő X-en (korábbi Twitter) tett közzé egy bejegyzést, ahol azt is leírta, hogy az első eredmények bíztatóak, a páciens pedig már lábadozik a műtét után.

A Neuralink orvosi magáncég ezzel a fejlesztésével a különböző neurológiai betegségekkel próbálja felvenni a harcot úgy, hogy az agyból induló utasításokat – gondolatokat – vezeték nélkül továbbítja a lábhoz és lábfejekhez. A kutatók azt remélik, hogy ezzel hatékonyan lehet majd kezelni a neurológiai és ideggyógyászati betegségeket a jövőben.

A mostani eset azért is számít mérföldkőnek, mert ez volt az első alkalom, hogy emberen tesztelik a mikrochipet.

vehir.hu
további cikkek
A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós Ladányi Tamás képén egyszerre látszódnak azok a napfoltcsoportok, amelyek a múlt pénteki sarki fényt okozták, miközben átrepül előttük egy menetrend szerinti Boeing 737-es repülőgép. 2024. május 15. 13:29 Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a magyar köztévén mesterséges intelligencia Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a magyar köztévén  A mesterséges intelligencia segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában 2024. április 16. 21:19 Nem a Földről származik az a dolog, ami beszakította egy floridai ház tetejét Nem a Földről származik az a dolog, ami beszakította egy floridai ház tetejét Hatalmas robajra lett figyelmes egy Floridában élő férfi, amikor valami olyan erővel csapódott a házának tetejébe, hogy több emeletet is átszakított a rejtélyes tárgy. A NASA már vizsgálja az esetet. 2024. április 6. 14:35 A jövő nem életveszélyes A jövő nem életveszélyes Dr. Gelencsér András, légkörkutató akadémikus, a Pannon Egyetem rektora volt a Vehir.hu közéleti sorozatának legutóbbi vendége, akivel néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen és őszinte beszélgetésen vehetett részt. A rektor néhány fenntarthatósággal és az emberi civilizáció jövőjével kapcsolatos gondolatát most azoknak az olvasóinknak is megmutatjuk, akik személyesen nem voltak jelen a beszélgetésen. 2024. április 4. 14:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.