Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Térköves parkoló épül a Kemecse utcában

2023. augusztus 7. 14:04
Spontán alakult ki az a parkoló a Vetési gimnázium kerítése mellett, amit az önkormányzat most rendesen kiépít. 
 

A Modern Városok Programból, 92 millió forintból építik ki a Kemecse utcai parkolót, ahol összesen jármű számára jelölnek ki helyet – ezek közül kettőt mozgássérültek számára tartanak fenn. Az új parkoló térköves burkolatot kap. 

A helyszínen hétfő reggel tartott sajtótájékoztatót Brányi Mária alpolgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője. Hangsúlyozták: a tervezéskor fontos szempont volt, hogy minél inkább megőrizzék a fákat – csak néhány beteg példányt kell kivágni (ezeket természetesen pótolják), illetve a megmaradókról elszáradt ágakat legallyazni. A beruházás részeként a csapadékvíz-elvezetés és a közvilágítás is megújul a területen. 

A munkaterületet augusztus 9-én adják át a kivitelezőnek. Az építkezés november közepére készül el, az engedélyeztetési eljárást követően várhatóan az év utolsó heteiben lehet újra használni a parkolót. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában 14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában 14 új parkolóhelyet alakítanak ki a Diósy Márton utcában az év végéig – jelentette be hétfőn Hegedűs Barbara alpolgármester és Strenner Zoltán önkormányzati képviselő. 2024. május 14. 14:24 Újabb 157 parkolóhely Veszprémben: megnyílt a Szikvíz Újabb 157 parkolóhely Veszprémben: megnyílt a Szikvíz Január végéig ingyenesen lehet használni a belváros legújabb parkolóját az egykori Szikvíz helyén. 2023. december 22. 11:25 Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   2023. december 8. 21:50 Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.