Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
24°C

Művészettel az elesettekért

2022. december 11. 12:05
A Jónak lenni jó! mozgalomhoz kapcsolódva tartotta meg hagyományos gyertyafényes adventi koncertjét a Zonta Club Veszprém szombat este a Pannon Egyetem aulájában.

A klub történetében immár régi tradíciónak számít az adventi gyertyafényes koncert: a mostani már a 25. alkalom volt, amelyet ezúttal különleges módon a a Rotary és Lions Clubok támogatásával szerveztek meg a közmédia Jónak lenni jó! kampányához kapcsolódva. A cél mindhárom klub esetében azonos: önkéntes munkával segíteni a hátrányos helyzetben, illetve a fogyatékkal élőket, valamint felkarolni a művészetet, így a jegybevételből befolyt összeggel is egy ennek a kritériumnak megfelelő szervezetet támogattak: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét.

Az eseményen részt vevő Porga Gyula polgármester szerint ugyanakkor a klub nemcsak egyszer, a támogatottaknak ad, hanem háromszorosan is: a jelenlévőknek egy szép élményt, valamint példát és reményt is, hogy lehet máshogy cselekedni, lehet szebb a világ. Erre a reményre pedig nagyon nagy szükségünk van, amikor a környezetünkben csupa nehézséggel nézünk szembe.

Mégis, Veszprémben ez a mostani, reménnyel teli várakozási idő nemcsak a karácsonyra utal, de más szempontból is várjuk a jövőt, hiszen alig néhány hét, és kezdetét veszi a régió Európa Kulturális Fővárosa programja, amely biztosítja, hogy ebben a nehéz időszakban is több jusson nekünk a jóból – vélekedett a városvezető.

A gyertyafényes adventi koncerten a hagyományoknak megfelelően a Kováts Péter vezette Mendelssohn Kamarazenekar muzsikált, valamint közreműködött a Magyar Rádió Gyermekkórusa.

A múlt héten egyébként egy másik akciót is hirdetett a Zonta: a Veszprémi Művész Céh tagjai állították ki alkotásaikat a Petőfi Színházban, két művet pedig a megyében élő vakok és gyengén látók számára ajánlottak fel a művészek. A tárlat december 15-ig még megtekinthető a teátrum aulájában.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. ma 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. ma 16:16 Fonott emlékeink Fonott emlékeink Egykor sapkák, hajhálók, tarisznyák, nadrágok, sőt akár függőágy is készült ezzel a technikával, mára azonban talán csak valami furcsa német szónak gondoljuk, ha meghalljuk: sprang. A Művészetek Háza legfrissebb kiállításának célja, hogy ezen változtasson. tegnap 14:41 A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. 2024. május 18. 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.