Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Száraz, hideg légtömeg érkezik

2018. február 24. 8:50 // Forrás: vmeteo.hu

Szombaton északkelet felől felszakadozik a felhőzet, csapadék nem lesz. Meg-meg élénkülő északias légmozgással megérkezik a szibériai eredetű igen hideg, száraz légtömeg. Ezt a mai hőmérséklet alakulásán is érezhetjük, a délutáni fagypont körüli hőmérséklet az esti órákban már -5°C környékére hűl.

Vasárnap már a fagy lesz az úr, változóan felhős égre tekinthetünk fel. A mérsékelt északkeleti szél igen kellemetlen hőérzetet okoz. Ezért a vasárnap reggel és este -8°C, délután a -4°C körüli léghőmérsékletet még hidegebbnek érezhetjük.

Távolabbi kilátások

A jövő hét a kemény fagyok jegyében telik, péntekig csak negatív hőmérsékleti értékek várhatóak. A friss modellfutások szerint térségünket a csikorgó hidegtől a felhők óvják valamennyire, ezért ebben az időszakban hajnalonta nálunk "csak" -10°C környékére hűl a levegő, napközben pedig -5°C körüli értékeket mérhetünk.

Péntekre körvonalazódik egy melegfront, mely kezdetben okozhat havazást, de sajnos az ónos esőnek is jó esélye mutatkozik most.

A jövő hét végén búcsút inthetünk a fagyos időnek, napról napra erősödik a felmelegedés, olvad a mostani 23-27 cm-nyi hótakaró.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.