Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Véget ért a zöldhulladék-gyűjtés Veszprémben

2017. december 11. 14:33 // Forrás: VKSZ Zrt
Lezárult az őszi házhoz menő lakossági zöldhulladékgyűjtés Veszprémben és közigazgatási területén.

Október végén indult az őszi gyűjtési időszak, először október 28-án lehetett közterületre kihelyezni a zöldeket. Zsákokban a falevelek, kötegelve pedig az ágak, nyesedékek kerültek többnyire hétvégente a közterületekre, amiket aztán a gyűjtőjárat szedett össze hétköznapokon. Összesen körülbelül 400 tonna zöldhulladékot szállítottak a Balatonfüredi Regionális Komposztálóba, tehát az összegyűjtött zöldeket mind hasznosították.

Az elmúlt évben közel azonos mennyiséget gyűjtöttek városszerte, és idén is hasonló problémákkal kellett szembenézniük. Számtalan esetben szépen összekészített kupacok várták az elszállítást, kizárólag hétvégi napokon kihelyezve és a kötegeléssel sem volt probléma. Akadtak azonban olyan helyszínek, ahol szabályos hegyek torlódtak fel, hanyagul odavetett hulladék halommal. Ezek felszámolása – bár már a zöldhulladékgyűjtés hivatalosan véget ért – még mindig zajlik, hiszen jelentős többletmunkát jelent a rendezetlen zöldek összeszedése.

Fontos megemlítenünk, hogy a VKSZ Zrt három fő területen végez zöld hulladékgyűjtést. A városi zöldfelületeken mint pl. a parkokban, körforgalmakban, a közterület-tisztántartás részeként gondozott burkolt felületeken, valamint leányvállaltuk a VHK Nonprofit Kft. a lakossági házhoz menő zöldhulladékgyűjtés keretében.

Bár sok esetben hozzájuk futnak be a kérések, de hangsúlyozzák, hogy az áramszolgáltató által metszett fanyesedékek elszállításáról az áramszolgáltatónak kell gondoskodnia. Ez rendszerint meg is történik, de ebben az eetben is kérik a lakosság türelmét és megértését!

A házhoz menő lakossági zöldhulladékgyűjtés időszakán kívül keletkezett zöldhulladék beszállítására egész évben lehetőség van, hiszen a Kistó utcai Hulladékgyűjtő udvarban, nyitva tartási időben, bármikor térítésmentesen leadható.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.