Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meg vannak számlálva a Dohnányi napjai

2017. április 19. 10:40
A következő tanévtől már csak kifutó jelleggel működik a szakgimnáziumi zeneoktatás Veszprémben, az utolsó végzős osztály érettségijével pedig meg fog szűnni.

Veszprém mindig is büszke volt gazdag zenei kultúrájára, a közeljövőben azonban szegényebbek leszünk egy zenei képzéssel – mondta el Gerstmár Ferenc LMP-s önkormányzati képviselő szerda reggeli sajtótájékoztatóján.

A legutóbbi közgyűlésen a képviselők az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokban működő iskolák, köztük a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti iskola átszervezését véleményezték egy előterjesztés során. A szakgimnáziumi képzésben jelenleg összesen 22 tanuló vesz részt: egy 11. osztályos évfolyam működik, a többi tanuló ráképzős, utóképzős, 13-14-15. évfolyamos illetve vendégtanuló. A közgyűlés ez alapján úgy döntött, hogy a képzés 2017. szeptember 1-jétől már csak kifutó jelleggel működik, azaz amint az utolsó osztály is leérettségizett, teljesen megszűnik.

A régi épület évek óta kihasználatlan (fotó: archív)A régi épület évek óta kihasználatlan (fotó: archív)

A Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója szerint az alacsony létszám ellen sem a város, sem később a tankerület és a szakmai vezetés sem tehetett, a képviselő szerint ez azonban csak hárítás. Gerstmár szerint a problémák akkor kezdődtek, amikor 2012-ben a fideszes városvezetés döntésére a zeneművészeti szakközépiskolának ki kellett költöznie a Völgyhíd tér 2-ből a leromlott állapotú Dózsa utca 2-be, majd később önállóságát is elvesztette a Dohnányi, a diákotthoni ellátás pedig külön helyszínre került. Ráadásul az intézményvezetői státusszal is voltak problémák, az iskolát pedig tanárok hagyták el. Nem csoda, hogy a szülők sem akarták egy bizonytalan jövőjű intézménybe íratni a gyereküket.

A képviselő szerint inkább a fejlesztésekre kellett volna fordítani az energiát, a jövőben pedig külön figyelmet kell fordítani, hogy hasonló helyzet ne forduljon elő, illetve a kihasználatlanul állóm Völgyhíd téri épület rendezésére.

Bertalan Melinda
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.