Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Célirányos támogatás

2016. augusztus 26. 13:04
Támogatást adott át pénteken a kórház gyermekosztályán a Célirányos kezdeményezés.

Dr. Dura Mónika, a Célirányos kezdeményezés alapítója és vezetője elmondta, hogy a kezdeményezést öt évvel ezelőtt indította a férjével, mert azt tapasztalta, hogy sokakban élnek kétségek a támogatott alapítványokkal kapcsolatban: vajon mire fordítják a hozzájuk eljuttatott összeget? Ezt a folyamatot tette átláthatóvá a kezdeményezés, akik egyfelől csak megbízható, ellenőrzött alapítványokat támogatnak, másfelől pedig weboldalukon egy webshop-szerű rendszeren keresztül a felajánlók pontosan meghatározhatják, hogy az általuk felajánlott pénzből mit vásároljanak – az itt felsorolt tárgyakat egyébként a támogatott alapítványok konkrét igényei alapján állítják össze. Sikerüket jelzi, hogy öt év alatt mintegy 18,5 millió forintnyi támogatást tudtak célba juttatni elsősorban civil felajánlásokból.

Dr. Dura MónikaDr. Dura Mónika

A kezdeményezés veszprémi kapcsolattartója Horváthné Bőczy Anikó és Faragó Rita, akiknek köszönhetően a támogatott veszprémi alapítványok (Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány, Gyermekekért Alapítvány, Emberkék Alapítvány) az elmúlt három évben már közel háromszázezer forintot kaptak – ehhez most a budapesti csapat újabb kétszázezer forint plusz támogatást biztosított.

Horváthné Bőczy Anikó, dr. Dura Mónika és dr. Szabó ÉvaHorváthné Bőczy Anikó, dr. Dura Mónika és dr. Szabó Éva

A legutóbbi támogatási csomagban tápszermelegítőket, jó minőségű tápláló szondákat, pelenkákat kapott a veszprémi gyerekosztály az alapítványokon keresztül – számolt be róla dr. Szabó Éva főorvos.

A Célirányos kezdeményezésről még több információt találhatnak a www.celiranyos.hu oldalon, illetve a facebook.com/celiranyos profilon.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.