Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Út, közmű és közvilágítás újult meg a Kertvárosban

2015. november 26. 16:42
A Viola utca és környékének rekonstrukciójára 32 millió forintot költött a veszprémi önkormányzat. Az ott élők csütörtök este baráti összejövetellel ünnepelték az elkészült fejlesztéseket.

A Viola köz útrekonstrukciójának első üteme tavaly, második üteme pedig 2015-ben készült el. A beruházás során a lakóépületek felőli oldalon a meglévő járdalap-burkolatot és a tujasort felszámolták, és új parkolósávot létesítettek. Továbbá csapadékvíz csatornát és víznyelőket hoztak létre, emellett a Viola köz útszerkezetét is felújították.

A világítást is cserélni kellett a 200 méteres közben, a régi helyett új, energiatakarékos led lámpatesteket helyeztek ki. Az utcában lefektetett közművek fák ültetését is lehetővé tették.

A Viola köz útrekonstrukciójával egy időben a Kertváros csapadékelvezetését is megoldották, további csapadékcsatornákat és víznyelőket építettek az Ibolya, a Levendula és a Viola utcában.

Rég várt fejlesztések valósultak meg a városrészen, melynek különlegessége, hogy az itt lakók végig együttműködtek az önkormányzattal, a kivitelezőket pedig külön dicséret illeti - mondta csütörtök este a fejlesztésekről a városrész önkormányzati képviselője, Brányi Mária. A mini-fejlesztéssorozatot és a közösség együttműködését sikertörténetnek és példaértékűnek nevezte.

Brányi Mária, háttérben a lakókBrányi Mária, háttérben a lakók

A megújulást Veszprémben nem mindennapi módon a Kertvárosi Városvédő Egyesület a mínuszhoz közeli hőmérséklet ellenére utcaavatással, szalagátvágással, zsíros kenyér partival és forró teázással ünnepelte.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.