Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új színben a Vár Áruház

2015. május 21. 16:25
Megújult a Vár Áruház a belváros funkcióbővítő rehabilitációja keretében.

Porga Gyula polgármester csütörtökön az épület rekonstrukciójának befejezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: pontosan három évvel ezelőtt abban a reményben kezdődött el a belváros funkcióbővítő rehabilitációja, hogy a munkálatok befejztével a veszprémiek egy vonzóbb területet vehessenek birtokba, és az itt működő vállalkozások megerősödjenek. Az elmúlt három évben a folyamat számos eleme elkészült már, és tavaly augusztusban újabb jelentős támogatáshoz jutott Veszprém.

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula szerint fontos, hogy a város párbeszédet alakítson ki a helyi vállalkozókkal. Erre jó példa a most megújult Vár Áruház, hiszen az önkormányzat szándéka és a tulajdonos terveinek gyors egymásra találásának köszönhetően jöhetett létre ez a projekt. A polgármester szerint a megújult épület méltó folytatása a belvárosi rehabilitációnak.

Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője szerint fontos mérföldkőhöz érkezett a belvárosi rehabilitáció. Az épülettel kapcsolatos tervezési munkálatoknak a szakemberek figyelembe vették a belvárosi rehabilitáció során korábban megújult épületek külső megjelenését, hiszen fontos, hogy a belváros egy egységes arculatot mutasson az itt élők és az idelátogatók számára. A tavaly novemberben kezdődött fejlesztés során az épület külső homlokzata teljes körűen megújult, és a teljes homlokzatfelület kiegészítő hőszigetelést kapott. A déli homlokzat festett, hőszigetelő üvegburkolattal készült, melynek bizonyos elemeit háttér-világítással is ellátták. Közel háromezer négyzetméteren kapott új hő- és vízszigetelést a tető. A főhomlokzatnál előtető is létesült.

Ferenczy GáborFerenczy Gábor

Ferenczy Gábor hozzátette: a kivitelezés során fontos volt, hogy az épületben működő vállalkozásoknak a folyamatos működése biztosított legyen. A beruházás összértéke 213 millió forint, melyhez negyven százalékos Európai Uniós támogatást kapott a beruházó SÉD-Coop 2000 Zrt.

Kukoda NándorKukoda Nándor

Kukoda Nándor, a beruházó SÉD-Coop 2000 Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy példaértékű az az együttműködés, ami a beruházás során a város, a kivitelező és munkálatokban résztvevő szervezetek között létrejött. A felújításra vonatkozó tervek elkészítésénél fontos volt, hogy az üzembehelyezést követően az épület olyan energetikai javulást produkáljon, ami a számokban is megjelenik. Kukoda Nándor szerint az elkészült Vár Áruház óriási lépés a város egységes arculatának kialakításában.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.