Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bakony és Balaton az Utazás Kiállításon

2015. március 3. 15:39
Idén február 26. és március 1. között zajlott a Hungexpo területén az Utazás Kiállítás.

A korábbi évekhez képest idén sokkal visszafogottabban jelent meg a Bakony és Balaton térségi TDM szervezet, amelynek oka az ottani közönség, az utazási előkészületekhez kapcsolódó szokások átalakulása, hisz egyre kevesebben keresik fel ezeket a kiállításokat konkrét elképzeléssel, illetve azért, hogy ott helyben döntsék el utazásuk célját. Ebben az évben a Regionális Marketing Igazgatóságoknak sem volt külön standja, ezért a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft a Magyar Turizmus Zrt. standján jelent meg, egy pulttal képviselve a térséget és a turisztikai szolgáltatókat. Ezenkívül kiadványaik megtalálhatók voltak még a Leader-szervezetek standján is.

A négy nap alatt mintegy 40 ezer látogatója volt a vásárnak. Az első két nap leginkább a turizmusban dolgozók számára volt érdekes – csütörtökön a szakma hazai képviselői találkoztak egymással, ápolhatták a meglévő kapcsolatokat és megismerkedhettek az újabb szakmai anyagokkal, lehetőségekkel. Pénteken – továbbra is a szakmához kapcsolódóan – többnyire a turizmust hallgató diákok keresték fel a rendezvényt, hogy újabb tapasztalatokat és ismereteket szerezzenek az ágazat trendjeiről. Hétvégén főleg családok látogattak ki az expóra, ahol Lego kiállítás is várta a kicsiket és nagyokat. A Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft pultjánál is folyamatos volt a forgalom, olykor ketten-hárman is egyszerre látták el információval az érdeklődőket.

A Bakony-Balaton Turisztikai TDM standjaA Bakony-Balaton Turisztikai TDM standja

Térségünk kínálatából Veszprémen és a kulturális értékeken kívül legtöbben a bakonyi túralehetőségekre, a kerékpárutakra voltak kíváncsiak. Így nagy volt a kereslet pl. a Magas-Bakonyról készült gyalogos és kerékpáros térkép iránt is. Sokan érdeklődtek a térségi szálláslehetőségek felől, a Bakony & Balaton kedvezménykártyáról, illetve keresték az újabb szabadidős programokat, kiállítóhelyeket, térségi rendezvényeket. Népszerű volt a szintén a Bakony-Balaton térséghez tartozó Somló – főleg a pincészeteket, a Somló várát és a hegyen kínálkozó kirándulási és pincelátogatási lehetőségeket szerették volna még jobban megismerni.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.