Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Változások az agrárpolitikában

2015. február 13. 17:03
A Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetsége hagyományosan a tágabb szakmai közönség részére is nyitva álló, meghívott előadókkal kiegészített éves küldöttgyűlést tartott pénteken délután a Veszprém Arénában.

Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere a küldöttgyűlést megelőző sajtótájékoztató elmondta, hogy a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetsége nem véletlenül választotta Veszprémet a küldöttgyűlés helyszínéül, hiszen a város és a környező településeken élő és dolgozó gazdák kapcsolata kitűnő. A veszprémiek szeretik és kedvelik azokat a mezőgazdasági termékeket, amelyeket a környéken élő gazdák kétkezi munkával termelnek. Az alpolgármester szerint ennek a jó kapcsolatnak több megnyilvánulási formája van, ilyen volt a tavaly novemberben hagyományteremtő szándékkal megrendezett Bakony Expo, amire több mint hatezren látogattak ki.

Némedi LajosNémedi Lajos

Győrffy Balázs, a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke hozzátette, hogy az elmúlt évben Veszprémben egy olyan kiváló kezdeményezésnek lehettünk szemtanúi, ami szinte mágnesként vonzotta ide a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetségének küldöttgyűlését. A gazdálkodóknak nagyon sok esetben nem a termék megtermelése, hanem annak piacra juttatása okoz fejtörést. A küldöttgyűlés feladta, hogy az adminisztratív feladatok elvégzése mellett olyan tudásbázist adjon át a gazdálkodóknak, ami a mindennapi munka elvégzése során érdemben segíti őket. Győrffy Balázs hozzátette: az idei egy kimagasló fontosságú év, hiszen az új, közös agrárpolitika elindítása sok kérdést vet fel a gazdálkodók számára. A küldöttgyűlésen elhangzó előadások is ezt a témakört járták körül.

Győrffy BalázsGyőrffy Balázs

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a következő évek közös agrárpolitikája kihívásokkal teli, és rengeteg változást hoz magával. Sok információra van szüksége a gazdatársadalomnak ahhoz, hogy a saját gazdaságukat versenyképesebbé tegyék, és minél jobb minőségű termékeket állítsanak elő a fogyasztók számára.

Kis Miklós ZsoltKis Miklós Zsolt

Az államtitkár szerint a gazdatársadalom követi a lakosság körében felmerülő igényeket. Ez a fajta együttműködés jól működik Veszprém megyében, és példaértékű lehet az ország többi régiójára nézve. Kis Miklós Zsolt szerint a kormány politikája egyértelművé tette, hogy a következő időszak célkitűzésének nyertesei a kis- és középvállalkozások, akik élen járnak a munkahelyteremtésben. A kormány olyan vidékfejlesztést szeretne véghezvinni, aminek következményeképp a vidéki életminőség tovább javul. Ennek érdekében azokat az ágazatokat kell támogatni elsősorban, amelyek valóban munkaerő-igényesek, mint az állattenyésztés, a zöldség- és gyümölcstermesztés és az erdőgazdálkodás.

Jakab IstvánJakab István

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke szerint fontos, hogy vidék olyan minőségű élelmiszert tudjon előállítani, amit a városban élő emberek és minden magyar polgár igényel. Jakab István hangsúlyozta, hogy egy új Európai Uniós fejlesztési időszak veszi most a kezdetét, amihez egy szoros együttműködésre van szükség a városi és megyei önkormányzatok valamint az országgyűlés képviselői között. Ebben a jogalkotási ciklusban az ország jövőjét alapozzuk meg. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke szerint a magyar gazdaság egyre magasabb fejlettségi szintet ér el.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. 2024. április 25. 10:19 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.