Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
20°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
20°C

Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató

2024. április 2. 14:52
Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe.

Szabó Erik a White Unicorn befektetőcég alapítója 1999-ben végzett az akkor még Veszprémi Egyetemen, a Pannon Egyetem jogelődjén informatika szakon, majd különböző cégeivel sikert sikerre halmozott az üzleti világban. Jelenleg a White Unicorn befektetőcéget vezeti, aminek egyben alapítója is, fő profiljuk pedig az, hogy piaci tapasztalatokkal és tőkével is segítsék a fiatal startupok ötletgazdáit a vállalkozások indításában és fejlesztésében.

Szabó Erik, dr. Gelencsér András, Csillag ZsoltSzabó Erik, dr. Gelencsér András, Csillag Zsolt

A White Unicorn így kapcsolódott össze a Pannon Egyetemmel, kedden délelőtt pedig egy együttműködési megállapodás aláírásával formailag is megpecsételték, hogy a jövőben a Veszprémben létrejött innovatív ötletek piacra segítésében is közreműködnek majd.

Az eseményen dr. Gelencsér András rektor elmondta: a Pannon Egyetem az elsők közt van az országban a különböző kutatások és fejlesztések számában, jelenleg több mint 100 ilyen projekt zajlik az egyetemen, a partnereik száma pedig meghaladja a hétszázat. Sőt, több olyan fejlesztésük is van már, ami sikeresen teljesítette a piaci elvárásokat, ilyen például a MOL-lal közösen fejlesztett gumibitumen. Az egyetem láthatóságát viszont erősíteni kell ilyen téren, hiszen sokszor a végeredmény létrejötte után a háttérben marad az, hogy hol, milyen tudásbázison jöttek létre ezek a termékek. Ilyen szempontból a White Unicornnal való együttműködés segíthet a Panon Egyetem piaci láthatóságának fejlesztésében is – emelte ki dr. Gelencsér András.

Szabó Erik, a befektetőcég alapító ügyvezetője kiemelte: elsősorban orvosi-informatikai fejlesztéseket terveznek felkarolni, tehát prioritást élveznek az élettudománnyal foglalkozó projektek. Hozzátette:  amikor eldöntötték a White Unicornnál, hogy nyitnak az egyetemek felé is, nem volt kérdés, hogy a Pannon Egyetem lesz az első, akiket megkeresnek – tekintettel arra, hogy Szabó Erik itt végezte el az informatikai szakot még a 90-es évek végén.

Csillag Zsolt kancellár az ünnepélyes aláíráson főleg az egyetemek átalakuló szerepéről beszélt, amiben az oktatás mellett ma már a tudományos munka és az innováció is ugyanolyan fontos. Ma már nincs olyan sikeres hazai felsőoktatási intézmény, amely csak a kiváló oktatásból rentábilis lehetne, muszáj a piacon is jelen lenniük – mondta a kancellár.

Ehhez pedig nélkülözhetetlenek az olyan partnerek, akik saját tapasztalatukkal és olykor tőkebefektetéssel is támogatják a piacon az egyetem falai közt létrejött projekteket, ráadásul ők piaci szemléletükkel a marketingben is sokat hozzá tudnak tenni a nagy egészhez, aminek a végén sikeres tud lenni egy új fejlesztés, vagy eszköz.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. tegnap 18:22 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.