Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
23°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
23°C

Triatlon Európa-kupa futam Füreden / Második illetve harmadik helyen Rendes és Bajai

2008. június 14. 19:49
Első alkalommal rendeztek triatlon Európa-kupa versenyt Balatonfüreden. Szintén szombaton az európai versennyel egy időben tartották a triatlon tour körverseny nyílt futamát, Magyarország legjobbjai harmadik alkalommal versengtek a Balaton-parti városban. A magyarok jól szerepeltek a hazai terepen, minden kategóriában dobogóra állhattak.

A 22 országból érkező 105 versenyző ez alkalommal a triatloni rövid távot teljesítette, 1500 méter úszás, 40 km kerékpár, majd 10 km futás. Magyar színekben 12 női és 28 férfi atléta állt a rajthoz. Az elmúlt hűvös és csapadékos napok után a vártnál hidegebb volt a Balaton vize. A versenyzőknek 21 fokos vízben kellett leúszniuk a másfél kilóméteres távot.


Az úszásban amúgy alig néhányan szakadtak le a bolytól, szépen együtt haladt a mezőny. Kerékpárjára viszont nagy örömünkre Kuttor Csaba pattant fel elsőként. A kerékpározásnál az emelkedők bontották meg a kialakult bolyokat. A három csoportra szakadt mezőny 10 fős élbolyában haladtak végig Kuttoron kívül Rendes, Bajai, Molnár Ádám és Nix Levente. A futásnál már az első kilóméter után megszökött az ausztrál atléta, Halverson. Mögötte végig Rendes és Bajai haladtak. Tartották is előnyüket egészen a befutóig. Halverson futott be elsőként, Rendes és Bajai között a sprintnél mindössze néhány másodperc döntött.

Férfi összesítettben első helyezést ért el Gareth Halverson (1:51:29) ausztrál triatlonista, második illetve a harmadik helyen végezett Rendes Csaba (1:51:56) és Bajai Péter (1:52:00). Női összesítettben első lett Anina Stampfli (2:05:54) svájci versenyző, második és harmadik helyen a nőknél is magyar versenyzők értek a célba: Vanek Margit (2:06:28) és Tóth Zsófia (2:06:55).

 

Az Európa-kupával egy napon zajlott a Triatlon Tour körverseny nyílt futama is, szintén rövid távon. Az abszolút győztesek a férfiaknál: Major József többszörös Iron Man országos, európai és világbajnok, a győri SZESE sportolója (1:55:05), második helyen Zsirai Milán Győri Vízisport Egyesület (1:55:52), a harmadikon Király Kristóf Budaörsi TKE (1:58:41) végzett. A hölgyeknél a dobogó legmagasabb fokára Horváth Gréta, a Kaposvári AC atlétája állhatott (2:18:10), második lett Forró Zsófia, Kaposvári AC (2:1926), harmadikként futott be Hoff Bettina, Mogyi SE (2:24:30).

A díjkiosztón minnden kategóriában az első három helyezettet hívták a színpadra, ők kupát, illetve érmeket kaptak. Pénzjutalomban viszont az első 10 versenyző részesült. Az Európa-Kupa összdíjazása 3,2 millió forint volt az idén.

Tekintse meg képgalériánkat az eseményről

Füssy Angéla
további cikkek
Teherautóval ütközött össze egy személyautó Királyszentistvánnál Teherautóval ütközött össze egy személyautó Királyszentistvánnál ma 14:35 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. ma 14:09 Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. ma 13:26 Szerelmet színlelt, közös jövőt ígért, lelépett a pénzzel Szerelmet színlelt, közös jövőt ígért, lelépett a pénzzel Egy pétfürdői nő tett bejelentést a rendőrségre 2024. május 8-án, hogy csalás áldozata lett. Az interneten keresztül megismerkedett egy férfival idén februárban, aki szerelmet és közös jövőt színlelve kihasználta jóhiszeműségét. Rávette arra, hogy hiteleket vegyen fel és a pénzt odaadja neki. Az esetről a rendőrség számolt be honlapján. ma 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.