Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
19°C

Menni vagy maradni?

2008. június 6. 11:46
Ez itt a kérdés. Tatai Péter nagy reményekkel érkezett Győrből Veszprémbe. A fiatal, de már NB I-es tapasztalattal is rendelkező kapus úgy érezte, az Európa-hírű klubnál tovább fejlődhet és a nemzetközi porondon is sikereket érhet el. Nos, az eltelt három év alatt száztizenhárom mérkőzésen két gólt szerezve zárta a statisztikát. Sokkal előbbre nem jutott a válogatott mezt is néhányszor magára öltő hálóőr. Hiszen a nemzetközi porondon jóformán csak Dejan Peric bírta Zovko és Mocsai mester bizalmát, de a hazai bajnokikon sem tudott igazán meghatározó szereplővé válni.
Tatai Péter annál sokkal jobb kapus, mint amilyen teljesítményt nyújtott ha rákerült a sor. Viszont aki nem játszik, az meccshiányában nem is lehet képes kimagasló teljesítményre.

A hajrákban kapott pillanatok, epizód szerepek pedig demoralizálják a sportolót, hiszen egy már megnyert meccsen az előtte játszók sem koncentrálnak teljes intenzitással, s a lankadó, figyelmetlen védekezés áldozata mindig a kapus, aki gólokat kap.



Minden esetre feltűnő volt, hogy a Pick Szeged elleni, ötödik, az aranyérem sorsát eldöntő találkozón a fölényes vezetés birtokában sem jutott egyetlen másodperc sem az MKB Veszprém KC portásának.

Ki örül annak, ha így jár egy bajnokavató meccsen - kérdezett vissza a hálóőr.


Természetesen senki. Kicsit bántott a dolog, hiszen rajtam kívül mindenki a pályán volt, érezhette a mámoros pillanatot, amikor visszahódítottuk a bajnoki címet. Bizony, más átélni ezt a húszor-negyvenesben, mint a kispadon üldögélve. Mellőzöttnek nem mondanám magamat, de a kilátásaim a veszprémi klubnál úgy tűnik, bizonytalan.



Távozik Veszprémből?

Egyelőre nem tudok pontos választ adni, mert a sorsom másokétól is nagyban függ. Ugye az nyílt titok, hogy jön Pesics, akit Peric javaslatára igazol az egyesület, mert Sterbik Árpi utódját látják benne. Az is biztos, hogy három kapust nem tart meg a klub. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy engem még egy éves szerződés köt az MKB-hoz.

Mi lesz a megoldás a patthelyzetben?

Nem nevezném annak, hiszen Veszprémben mindig megtalálják a megoldást. Gondoljunk csak a Tombor Csaba, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter jobbszélsős háromszögre.

Ezek szerint Pericen kívül valaki kölcsönben játszik valahol, ha nincs más megoldás?

Igen, ez is benne lehet a pakliban.

Megy, vagy marad?

Szerintem tíz napon belül minden kiderül. Mire túl leszünk a június 16-i, Óváros-téri ünnepségeken, biztosan tisztább lesz a kép.



Tatai Péter sorsa kicsit hasonlít Fazekas Nándoréhoz, aki szintén azért távozott, mert a kelleténél többet ültették a kispadon. Igaz, vannak olyan törekvések, hogy a magyar válogatott kapusát, - aki Nenad Puljezeviccel van párban a nemzeti együttesnél - visszaigazolná az MKB. Ez a harmincegy éves klubnál csak kevesekkel történt meg...
Donát Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.