Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
12°C

Kis Ákos hivatalosan is a Füredé

2008. június 5. 19:25
Mint már korábban hírt adtunk róla, Pásztor István után újabb rutinos, válogatott kézilabdázóval erősödött a Balatonfüredi KC. A hivatalos bejelentésre, s a szerződés aláírására ma délután került sor az arácsi Bodor Borozóban.


Burka Tibor szakosztály igazgató bevezetőjében bemutatta a játékos pályafutását, aki 1991-től 2001-ig játszott a Veszprém színeiben, s ez alatt hetven alkalommal ölthette magára a válogatott szerelését. Burka Tibor méltatta az új csapattagot, s elmondta, hogy a 90-as évek végén többször is folytak tárgyalások annak érdekében, hogy kölcsönben, vagy esetleg kettős igazolással Füredre csábítsák, azonban akkoriban a veszprémi vezetők ragaszkodták a játékához. Kis Ákos tízévnyi veszprémi kézilabdázás, s számos siker után Spanyolország felé vette az irányt, ahol négy évig szerepelt a Cangas, majd egy esztendőt az Almeria együttesében. Ezt követően fél-fél idényt töltött a Bidasoa, illetve a Valladolid gárdájában. Az elmúlt szezonban pedig a másodosztályú Huesca együttesében kézilabdázott, s végül innen igazolt Balatonfüredre.

A jókívánságok után a szerződés aláírásra került sor, a BKC részéről Csima László, a klub társadalmi elnöke látta el szignójával a szerződést, majd átnyújtotta Kis részére a 8-as számú mezt.



A sajtótájékoztatót követően az újdonsült BKC- játékos nyilatkozott portálunknak:

- Hétévnyi spanyolországi légióskodás után miért döntöttél most a hazatérés mellett?
- Azért születhetett meg ez a döntés, mert a BKC-val meg tudtam állapodni egy olyan hosszú távú szerződésben, amely úgy érzem, mindkettőnk számára előnyös lehet. A terveim között szerepelt a hazatérés gondolata, most jött el ez a lehetőség, hogy a lakhelyemhez közel tudok játszani egy olyan első osztályú csapatnál, ahol szép eredményeket lehet elérni, tulajdonképpen ez volt a fő motívum.

 - Milyenek az első benyomások, hogy tetszik az épülő-szépülő város?
- Füredre mindig rácsodálkozok, mert az elmúlt hét évben rengeteget fejlődött, a sportcsarnokot most láttam először, szintén nagyon tetszik. Nagyon komoly létesítmény, azt mondom, hogy Spanyolországban nagyon kevés ilyen jól megszervezett, jól megépített létesítmény van.

- Mennyire követted figyelemmel odakint a honi kézilabda eseményeket és ezen belül a BKC első NBI-es idényét?
- Amennyit a különböző internetes oldalakon el lehetett olvasni, azt elolvastam. Sajnos tv-n nem tudtam követni, de napi rendszerességgel olvastam a híreket.

- Több régi ismerősöd is van az együttesben, akikkel hosszú évekig együtt játszottál, hogy fogadták ők az ideigazolásod hírét?
- Szathmári Janival és Pásztor Pistával beszéltem, mindhárman nagyon örülünk az újratalálkozásnak.

- Mik a céljaid Füreden, mennyi időre szerződtél?
- Hároméves szerződést írtam alá. A célom, hogy a legjobb eredményt kihozzuk a csapat tudásához képest. Ahogy tudom, elég sok játékos cserélődött ki a füredi csapatban, s a tapasztalataim alapján tudom, hogy egy új játékosokból álló csapatnál nagyon fontos az első félév, év, hogy összeszokjanak és egy kollektív játékot tudjanak játszani, s van amikor ez az eredmény rovására megy. Bízom benne, hogy ez az összeszokás hamar meg fog történni, s eredményesen fogunk szerepelni.

- Itt vélhetően jobban szem előtt tudsz lenni a mindenkor szövetségi kapitány számára. 32 évesen álmodozol még a válogatott szereplésről?
- Amikor edzek, és a pályán szerepelek, mindig megpróbálom kihozni magamból a maximumot, ha szövetségi kapitány felfigyel rám, s úgy gondolja, hogy hozzá tudok tenni a válogatott munkájához, akkor szívesen vállalom.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.