Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C

Nagyné Borbás Mária vehette át a Hadnagy László-díjat

2024. július 6. 21:56
Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Nagyné Borbás Mária részére Hadnagy László-díjat adományozott a közgyűlés. A díjat szombaton, a gyulafirátóti falunapon adták át. 

Nagyné Borbás Mária a gyulafirátóti közösség, ezen belül is a Nyugdíjas Klubok meghatározó motorja. A Rátót Mátyás Nyugdíjas Klubot 9 éve vezeti. Sok kulturális, kiránduló programot szervez, továbbá figyelemmel kíséri és segíti a problémákkal küzdő tagokat. Tagja a Bakonyerdő Nyugdíjas Klubnak is, ahol szintén aktív és segítőkész. Szociális érzékenységének köszönhetően a helyi gyermekotthon támogatásában és programok szervezésében önzetlenül részt vesz.

dr. Hegedűs Barbara, Nagyné Borbás Mária, Katanics Sándordr. Hegedűs Barbara, Nagyné Borbás Mária, Katanics Sándor

Hadnagy László születésének 100. évfordulója alkalmából színvonalas megemlékezést rendezett, melyet nagy precizitással szervezett. Nagyban segíti továbbá a Művelődési Ház munkáját, valamint aktívan részt vett a Betlehem elkészítésében. Odaadóan, lelkiismeretesen segíti a közösségi élet mindennapjait, programjait. A nap 24 órájában lehet rá számítani mindenben. 

A díjat dr. Hegedűs Barbara alpolgármester és Katanics Sándor, a városrész önkormányzati képviselője adták át. 

A gyulafirátóti falunapot Gryllus Vilmos koncertje nyitotta meg szombaton délután. Operettműsorral lépett színpadra Kecskés Timea, Hatás Andrea és Zayzon Csaba, majd bemutatkoztak a városrészben működő helyi kultúrcsoportok: a Kid Rock and Roll Se, a Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Dalkör, a Rozmaring Tánccsoport és Segway Dance csoport. Az estet Baby Gabi, Republika és Dj. Stephen Jr. zárta. A sportpályán főzőverseny, focibajnokság, mandalafestés, csillámtetoválás és légvár várta az érdeklődőket. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  ma 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. tegnap 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.