Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C

Közösségi ünnep a kerek templom alatt

2024. július 6. 17:28
Frissítően hatott az Ösbő vezér parkon keresztül csordogáló patak hűs vize a szombati hőségben az ösküi falunapon.

A frissen felújított parkban állandó színpadot alakítottak ki, ami állandó helyszínéül szolgálhat a település szabadtéri programjainak. A színes programkínálatban helyi és környékbeli fellépők mellett megjelenik a sport is: az ösküi csapat a magyar médiaválogatottal csapott össze a focipályán. A nap első sztárvendége meglepetésre egy meteorológus volt: a tévéből ismert Németh Lajos, akivel a munkájáról beszélgettek, és aki a közönség soraiból érkező kérdésekre is szívesen válaszolt. Este Varga Viktor, majd Csordás Tibor szórakoztatja az egybegyűlteket, az éjszaka pedig tűzzsonglőrökkel és retro discóval ér véget.

A rendezvényt Ángyán Tamás polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta: hagyomány és fejlődés kéz a kézben jár, egyik nem működik a másik nélkül, és a közösség életében mindkettő jelen van. Az elmúlt ezer év a bizonyíték arra, hogy Öskün mindig tisztelték a múltat és bizakodva fogtak új dolgokba. A polgármester rámutatott: az Ösbő vezér park megújulása hosszú évek munkájának eredménye, ami még nem ért véget, további fejlesztések is tervben vannak. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt tíz évben hatékony és eredményes munkájukkal hozzájárultak a település fejlődéséhez. 

A falunap megnyitóján részt vett Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki elbeszélgetett a főzőversenyre készülő csapatokkal, és megjegyezte: örömmel tölti el, hogy választókörzetének települései mennyire aktívak, mennyi rendezvényt szerveznek, mennyire összetartóak a közösségek,  ahogy ezt Öskün is tapasztalhatjuk. 

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  ma 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. tegnap 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.