Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C

Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot

2024. június 6. 11:21
A Veszprémi Petőfi Színház épülete előtt adták át a Mindent meg lehet beszélni Bakody-Benczédi Barátságpadot, tisztelegve ezzel is Bakody József és Benczédi Sándor előtt.

Akik ismerték a Veszprémi Petőfi Színház egykori munkatársait, azok tudják, hogy a két férfi szoros barátságban volt egymással, gyakorta az épület előtt ücsörögtek egy padon, beszélgetve, adott esetben vitatkozva bizonyos dolgokról. Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzsere arra buzdította a jelenlévőket, hogy vigyék hírül a pad funkcióját, ami az emlékezés mellett az, hogy helyet szolgáljon az emberek közti felmerülő problémákat megbeszélésére.

Kellerné szerint kell az ilyen, már-már szakrális tér, ami erőt adhat a hétköznapokban, és lehetőséget a dolgok tisztázására. A padot Bakody József lánya, Szilvi, valamint Benczédi Sándor fia, Sándor leplezte le, s ők foglaltak először helyet a padon.

Az esemény – ahogy a témából is adódik – rendkívül meghittre, barátságosra sikeredett, a jövőben pedig a pad az épület előtt lesz megtalálható.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.