Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C

Parkoló épül a Török Ignác utcában

2024. május 31. 11:31
Jelenleg az engedélyeztetés zajlik, ősszel megkezdődhet a kivitelezés is a Török Ignác utcában, ahol kiépítik a jelenleg murvás parkolót.

Minderről Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő, az Együtt Veszprémért jelöltje beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján a helyszínen. Mint elmondta, a levéltár mögötti területen ötven férőhelyes parkolót alakítanak ki, ezzel egyidőben megoldják a csapadékvíz-elvezetést, kiépítik a közvilágítást, valamint térköves járdával könnyítik meg a gyalogos közlekedést. 

A beruházáshoz szükséges 54 millió forintos keretről már tavaly döntött a közgyűlés, így a pénz rendelkezésre áll – mindeddig a tervezés és az engedélyeztetés zajlott, és várhatóan nyár végén, szeptember elején adhatják át a munkaterületet a kivitelezőnek. A remények szerint év végéig el is készülhet a beruházás.

Gerstmár a jövőben szeretné, ha a jövőben elkészülne egy koncepció a Bakonyalja parkolási és közlekedésbiztonsági helyzetének javításáról, ami megvizsgálná a parkolóhelyek számának bővítési lehetőségét, járdák, gyalogátkelőhelyek, útburkolati jelek, táblák, kamerák, fix traffipaxok indokoltságát.

vehir.hu
Vámosi Patrik
további cikkek
A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.