Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C

Magyar kórusok találkoznak határon innen és túlról

2024. május 29. 14:29
Ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Kórusok Találkozóját június 7. és 9. között Veszprémben.

A találkozóra öt városból érkeznek magyar kórusok: a felvidéki Komáromból és Rimaszombatról, az erdélyi Kolozsvárról, illetve a magyarországi Vácról és Bakonybélből – tudtuk meg Erdélyi Ágnestől, aki a házigazda Veszprém Város Vegyeskara képviseletében számolt be a tervezett programról szerdán a Hangvillában. A rendezvényt 2018 óta szervezik meg, eddig 15 határon túli együttest láttak már vendégül. 

Pénteken, július 7-én Veszprém Város Vegyeskarának kórusai adnak koncertet a Hangvillában. Szombaton ugyanitt a vendégül látott karok gálahangversenyét élvezheti a közönség. Két vendég kórus pedig vasárnapra is velünk marad, és zenés templomi szolgálattal emeli a szentmisék fényét: a Margit-templomban a kolozsvári Szent Cecília Kórust, míg a Regina Mundi templomban a rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskart hallhatjuk. 

Erdélyi Ágnes és Brányi MáriaErdélyi Ágnes és Brányi Mária

„Veszprém Város Vegyeskara évek óta elkényeztet és fantasztikus programokkal örvendeztet meg minket” – méltatta az egyesületet Brányi Mária alpolgármester, felidézve az elmúlt évek olyan eseményeit, mint az Europa Cantat vagy a tavalyi Dalvölgy. Az alpolgármester dicsérte azt is, hogy a vegyeskarban minden korosztály aktív a juniortól a senior kategóriáig – ami egyrészt azért jó, mert látszik, hogy van utánpótlás, jönnek a fiatalok, akik viszik tovább a lángot; másfelől pedig azért, mert az idősebbeknek is marad lehetőségük énekelni azután is, hogy a vegyeskar munkájában már kevésbé tudnak intenzíven részt venni. 

Az V. Magyar Kórusok Találkozóját az önkormányzat támogatásával rendezik meg június 7. és 9. között a Hangvillában, a programok látogatása díjtalan. A teljes programot a vegyeskar honlapján, ide kattintva érhetik el.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.