Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna

2024. május 20. 16:16
Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő.

Ha valaki azt gondolja, mindig egyenes út vezet az íróvá váláshoz, íme Karády Anna története, aki nevezetesen nem egy gyerekkori álom megvalósításaként tört írói babérokra, de még csak nem is a megszokott bölcsész vonalról vált ismertté. Anna jogászként végzett, és sokáig dolgozott is a szakmában, mígnem a covid időszakában egy családi séta mindent megváltoztatott.

A Koloska-völgy volt a hely, ami Annát megihlette, úgy érezte, megszólítja a táj, amit muszáj valamilyen formában megragadnia. Anna azóta is vallja, izgalmas kihívás mélyen megismerni a környezetet, amelyben élünk. Így született A füredi lány-sorozat; azóta alig néhány alatt számos könyvet írt, jóllehet igen népszerű lett, pláne a nők körében. Nem véletlen, hisz történelmi-romantikus regényei igazi időutazások olyan korokba, amelyek eleganciáját Anna remek érzékkel hozza vissza a ma emberének.

Anna a kerekasztal beszélgetés során úgy fogalmazott, ha valaki azt mondja neki csupán néhány éve, hogy író lesz belőle, valószínűleg nem hiszi el. Mégis a bátor döntéseivel, s azzal, hogy mert nagyon álmodni, mert váltani, beírta magát a magyar olvasók szívébe. A beszélgetésen többen hozták regényeiket dedikálásra, de a közös fotók sem maradhattak el.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. ma 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. tegnap 15:17 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. 2024. június 22. 21:41 Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. 2024. június 22. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.