Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C

A múltba enged betekintést Öskün a helytörténeti kiállítás

2024. május 12. 10:54
Szombat délelőtt ünnepélyes keretek között megnyílt a helytörténeti kiállítás, a Mecset utca 11. szám alatt. Sokak munkája a ház, hatalmas összefogás eredménye, de akit mindenképpen ki kell emelni a gyűjtemény összehozása kapcsán, az Magyar Józsefné Ilus.

Ángyán Tamás, Öskü polgármestere elmondta, a múltunk örök és megmásíthatatlan. Emlékét megőrizni mindünk feladata, hisz ebből tudjuk táplálni jelenünket és jövőnket. Gyökereink ápolása nélkül nem nyílnak virágok, nem fakadnak lombok. Nemes feladat ez, és Öskü ismét megmutatta, mire képes, ha összefog. A szóban forgó gyűjtemény helye pár hónapja még üres volt.

Magyar Józsefné koordinálásának köszönhetően szinte az egész falu megmozdult, szorgos munkával, adományokkal járultak hozzá ahhoz, hogy az üres udvarból egy színvonalas emlékhelyet hozzanak létre. A ház a jövőnek készült, és mostantól minden egyes nap beköltözik a házba – fogalmazott a polgármester.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is gratulált az eseményen, úgy fogalmazott, igazi örömünnep ez a településnek, ami ismét megmutatta, hogy az összefogás milyen messze tudja repíteni a helyet. Ovádi még személyesen is kötődik a szóban forgó kiállításhoz, hiszen a gyűjteménybe anyósa is hozott emléket, hiszen Ösküről származik. Ovádi szerint a hely igazi iránytűje tud lenni a térségnek.

Az épület előtt Boros József fafaragó, valamint Siki József kovácsmester által készített impozáns bejárat található. Az ünnepélyes megnyitó után a házat megáldották, s átadták a látogatóknak.

Galéria
Öskü helytörténeti kiállítása
Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.