Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C

A testet és a pszichét is edzik Pribék István tréningjei

2024. május 11. 7:26
A testet edzi, a pszichét megnyutatja az az edzésforma, amit Pribék István, veszprémi személyi edző kínál, ráadásul mostantól új helyszínen, az Ibolya utcai Énidő életmód- és sportközpontban.

Pribék István, aki szerkesztőségünk által kiadott magazinnak, a Life&Style-nak is rendszeres vendégírója 2011 óta vezet edzéseket, kezdetben még csak heti pár alkalommal, ma viszont már több csoporttal dolgozik együtt trénerként. A személyi és csoportos edzések mellett ő honosította meg azt a hidegtárpiát is Veszprémben, ami egyre nagyobb követőtáborral, ők a Balatoni jegesmedvék közössége.

A mostani edzőterem, ahová Pribék István költözött már a negyedik a sorban. Ő maga 2011 óta kezdett bele a személyi edzésekbe, sokáig polgári munkája mellett csinálta ezeket, de vízválasztó az a 2017-es élmény volt neki, amikor megmászta a Kilimandzsárót. Utána otthagyta informatikusi pályát és kizárólag az edzésekkel kezdett foglalkozni.

Most pedig sikerült beköltözni újonnan az Énidő életmód- és sportközpontba, ahol egy 70 négyzetméteres teremben folytatódnak az edzések a jövőben, valamint az udvaron több dézsában a már említett hidegterápiát is lehet gyakorolni.

Erről a portálunknak így nyilatkozott Pribék István: „Manapság az embereket mindenhonnan csak a stressz éri. A hidegterápia abban tud segíteni, hogy ettől a stressztől megszabaduljunk. Amikor a hideg, jeges vízbe elmerül az ember, akkor csak az itt és most van. Jobban tud kapcsolódni önmagához és a természethez. A kutatások pedig azt bizonyítják, hogy a lelki megnyugvás mellett gyulladáscsökkentő hatása is van ezeknek a fürdőknek. Aki egy ilyen hidegfürdőt megcsinál, aznap sokkal jobban alszik, stresszmentesen. Az élsportolók is rendszeresen alkalmazzák, hiszen élesebb lesz a tudat, jobb a koncentrációs képesség. Boldogsághormont ad és endorfint szabadít fel.”

A hidegterápia során egy dézsát fagypont körüli hőmérsékletű jeges vízzel töltenek meg, amibe egyszerűen bele kell merülni. Pribék István elárulta, hogy a kezdőket hosszasan felkészíti főleg légzéstechnikával a mártózás előtt, ők néhány percet töltenek a vízben, a gyakorlottak viszont akár 10-15 percig is élvezhetik ezt.

Az új edzőterem megnyitóján ott volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, akinek régi ismerőse Pribék István, sőt azt is elárulta, hogy egy alkalommal már ő is kipróbálta a Balatoni jegesmedvék közösségével, hogy milyen megmártózni a 12 fokos Balatonban.

Ovádi köszöntőjében méltatta Pribék István társadalmi szerepvállalását és közösségépítő tevékenységét, hiszen csapatával már több alkalommal álltak jótékony célok mellé is, többek közt állatmenhelyeknek is gyűjtöttek adományokat.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Kutyaharapást szőrével: javít a szociális szorongáson, ha nem maradsz otthon Kutyaharapást szőrével: javít a szociális szorongáson, ha nem maradsz otthon Már a gondolat is szorongást okoz, hogy emberek közé kell menned? Előre azon agyalsz, hogy mit fogsz mondani? Csábítóbb lenne inkább otthon maradni? Ne tedd: a kutatások szerint a szociális szorongásra a legjobb gyógyír, ha beleállsz. 2024. június 3. 20:22 Ezekhez az ételekhez szinte kötelező a dezodor Ezekhez az ételekhez szinte kötelező a dezodor Van néhány olyan hétköznapi étel, ami kifejezetten felerősíti a testszagot. Érdemes ezeket elkerülni egy romantikus vacsora menüsorában. 2024. május 19. 16:53 Együtt élés, külön alvás? életmód Együtt élés, külön alvás? Ha egy pár külön ágyban, ne adj isten külön szobában hajtja álomra a fejét, legtöbbször már temetjük is a kapcsolatot. Ez a szokás azonban jobb minőségű alváshoz segíthet minket, ami pozitívan hathat a kapcsolatra is.  2024. április 28. 22:24 Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.