Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A lehetőség évada lesz a 2024/2025-ös a Veszprémi Petőfi Színházban

2024. május 7. 22:05
Kedd délután hivatalosan is bejelentették a következő, 2024/2025-ös évad előadásait. Ismét izgalmas repertoárral készül a teátrum, de a kialakult igény miatt nagyon sok korábbi előadás is műsoron marad. Nagy-Kálózy Esztert is láthatjuk majd, csak úgy, mint Őze Áron rendezését.

Az évadot beharangozó sajtótájékoztatón elsőként Porga Gyula polgármester szólalt fel, aki visszautalt a tavalyi, Európa Kulturális Fővárosa program évére. Elmondta, igazi csapatmunka volt, hogy a 2023-as év ilyen sikeresen lezajlott, a sikerhez pedig nagyban hozzájárultak a város kulturális intézményei, így a Veszprémi Petőfi Színház is.

Oberfrank Pál, a színház igazgatója megköszönte a városnak a támogatást, ami jelentős terhet vesz le a vezetésről. Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese részletesen is ismertette az évadot.

Az EKF évnek ugyan vége, de a város ragyog tovább, ahogy a színház is, erről a 2024/2025-ös évad műsorlistája is tanúskodik. A teátrum vezetése ismét szem előtt tartotta, hogy minden korosztály széleset meríthessen a kínálatból. A legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálhatja a számára való darabot, lesznek szórakoztató vígjátékok, de helyet kapnak az elmélyülős, komolyabb, érzékenyítő előadások is.

Hamarosan jön a hetedik Rátonyi Róbert Operettfesztivál, június 20-23 között. Ennek apropóján egy részletet is láthattak a sajtótájékoztató résztvevői, méghozzá egy kultikus dalt a Mágnás Miskából. Bár a fesztiválon lesz a jólismert előadás előbemutatója, a következő évadban majd repertoár-szerűen fog menni.

Új bérletet is útnak indít a színház, Benczédi Sándor és Bakody József emlékére a Benczédi-Bakody bérlet nevet viseli az új, délutáni előadásokra szóló bérlet. A művészekről tudvalevő volt, hogy a délutáni órákban egy padon ücsörögve beszélgettek, így június elején egy padot is kihelyeznek az épületben, hogy emlékük ily módon is tovább éljen.

2024/2025:

Nagyszínházi előadások: Bolba-Szente-Galambos: Csoportterápia, rendező: Forgács Péter
Molière: Képzelt beteg, rendező: Oberfrank Pál
Bakonyi Károly – Gábor Andor – Szirmai Albert: Mágnás Miska, rendező: Oberfrank Pál
Szép Ernő: Lila Ákác, rendező: Őze Áron
Justin Zackham: Bakancslista, rendező: Tasnádi Csaba

Latinovits-Bujtor Játékszín: Topolcsányi Laura: Imagináció, rendező: Tasnádi Csaba
Keller János: „Volt egy fiú” Szécsi Pál ’80, rendező: Keller János
Bertolt Brecht: A kaukázusi krétakör, rendező: Harsányi Zsolt
Neil Simon – Marvin Hamlisch: Kapj el!, rendező: Szomor György
Peter Quilter: Behavazva, rendező: Őze Áron

Gyermek- és ifjúsági Színház: Grimm testvérek meséi alapján: Brémai muzsikusok, rendező: Módri Györgyi, Máté P. Gábor
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme, rendező: Oberfrank Pál
Szótagszámláló, rendező: Nyári Oszkár
I’m online: rendező: Tóth Géza

Szabó Eszter
további cikkek
Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. ma 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. tegnap 15:17 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. 2024. június 22. 21:41 Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. 2024. június 22. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.