Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja

2024. május 8. 10:47
A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden.

Az Építészfórum írja, hogy már hatodik alkalommal hirdették meg az Év Balatoni Háza pályázatot 2023 novemberében. A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ) által szervezett díjjal a példaértékű építészeti értéket képviselő új vagy újonnan átalakított épületeket ismerik el évről évre. 

Idén négy fő kategóriában díjaztak, valamint három különdíjat is átadtak. Lakóépület kategóriában Kovács Zoltán (kollektív műterem) balatonarácsi családi ház felújítása és korszerűsítése, üdülőépület kategóriában a Páricsy és Társai Építésziroda CLT panelekből készült révfülöpi közösségi pavilonja, középület kategóriában a Vikár és Lukács Építész Stúdió tervei alapján megvalósult balatonfüredi Modern Műtár, gazdasági-kereskedelmi épület kategóriában pedig a Sajtos Gábor vezette SAGRA Architects által tervezett mindszentkállai Pajta Borterasz lett a díjazott. 

Modern Műtár BalatonfüredenModern Műtár Balatonfüreden

A füredi Modern Műtár épületének felújítása és új kulturális tartalommal való megtölése egyébként a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik programele volt, így közvetetten a 2023-mas programsorozat egy újabb szakmai elismerést is magáénak tudhat.

A Balatoni Szövetség különdíját Kisberzsenyi-Nagy György DLA és Zöldi Sára vehette át a vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna felújításáért, a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját pedig egyaránt Répás Éva és Árvai András Kornél kapta a kötcsei faluvégi nyaralóépület tervezéséért.

vehir.hu
további cikkek
Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. ma 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. tegnap 15:17 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. 2024. június 22. 21:41 Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. 2024. június 22. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.