Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
21°C
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
21°C

Programajánló - Hanghullám a Balatonon

2024. április 29. 9:50 // Forrás: Veszprémi Érsekség
A Veszprémi Főegyházmegye tavaly hagyományteremtő szándékkal szervezett hajózással egybekötött találkozókat a Balatonon. A nagy sikerre való tekintettel az idén is a rendezvénysorozatot idén is folytatnják. A program célja a szakrális művészeti értékek továbbadása, népszerűsítése, s mindezt a különleges élményt egy csodás természeti helyszínen, a Balatonon.

Az eseménysorozat májusban veszi kezdetét, először 18-án, szombaton 16 órakor indul útnak a balatonfüredi hajóállomásról, a Mindszenty 80 év ünnepi programsorozatának részeként, a Szent Miklós hajó. A sétaút során a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola méltán híres harangegyüttesét hallhatják a vendégek, miközben a Veszprémi Érsekség által meghirdetett országos hittanverseny győztes alkotóival és alkotásaikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Május 25-én, szombaton 16 órai kezdettel egy rendhagyó programot tűztek műsorra a szervezők: az út során minden vendég megismerheti, hogy, mi is az a BALAKAT. A hajózás közben bemutatkoznak az esemény szervezői, majd zenével, elmélkedéssel, beszélgetéssel hangolódhatnak rá a júniusban, Balatonfűzfőn megrendezésre kerülő 50 órás Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégére.

Ezt követően júniusban és szeptemberben két-két alkalommal folytatódik a hajózással egybekötött kulturális esemény. A szeptemberi programok az Ars Sacra Fesztiválhoz is kapcsolódnak.

A hajózáson való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrálók között, minden hajóút alkalmával egy, a zalaegerszegi Mindszentyneumba szóló családi belépőt sorsol ki az érsekség.

Jegyvásárlás a helyszínen. Részletek, regisztráció: www.veszpremiersekseg.hu.

vehir.hu
további cikkek
Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. ma 10:33 Kalandos úton kerültek elő a veszprémi várnegyed Szentháromság-szoborcsoportjának eredeti szobrai Kalandos úton kerültek elő a veszprémi várnegyed Szentháromság-szoborcsoportjának eredeti szobrai Meglepő helyen, egy veszprémi kollégium kertjében bukkantak rá a szakemberek a várnegyed Szentháromság-szobrának eredeti, a kilencvenes évek elején műkő másolatokra cserélt részeire. ma 12:00 Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zajlott május 6-10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathatott a közönség. 2024. május 13. 8:51 Idén is kinyílt a GyereKert, a veszprémi gyerekek Gyárkertje Idén is kinyílt a GyereKert, a veszprémi gyerekek Gyárkertje Hétvégén elkezdődött és egész májusban folytatódni fog a GyereKert Veszprémben, ami a gyereknapot nemcsak a hónap utolsó vasárnapjára korlátozza. 2024. május 13. 16:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.