Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat!

2024. április 24. 8:12
Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el.

Az akciót először 2020-ban hirdették meg az MSZP helyi képviselői az LMP-vel és a Párbeszéddel közösen, egy lakossági akciót felkarolva, amely során megunt, de még használható játékokat helyeztek ki a játszóterekre a szülők a gyerekek legnagyobb örömére. Ehhez csatlakozva elsősorban homokozó játékokat, lapátokat, vödröket, formákat, markolókat gyűjtöttek, de kaptak robogókat is, amelyeket a város 4-5 játszóterén helyeztek ki, többek között a Sólyi utcába, a Pöltenberger utcába és a Halle lakótelepen.

Somfai Attila, Hartmann FerencSomfai Attila, Hartmann Ferenc

A gyűjtési akció idén is folytatódik, immár a Híd a Városért Egyesület támogatásával. A felajánlásokat április 23-tól május 20-ig várják az MSZP Veszprém, Kereszt utca 9. szám alatti irodájában munkanapokon 9-től 18 óráig, amelyeket saját forrásból vásárolt játékokkal kiegészítve még gyereknap előtt a város játszóterein ki is helyeznek – főként olyanokon, amelyek kerítéssel vannak körbevéve, természetesen van bennük homokozó és lakóházak határolják őket.

Somfai Attila, az egyesület önkormányzati képviselő-jelöltje elárulta, nagy örömükre szolgált, hogy kezdeményezésüket anno a környéken lakók is továbbvitték, új elemekkel frissítették a játékállományt, illetve a meglévőkről is gondoskodtak, rendben tartották őket. Somfai szerint fontos, hogy minél több ilyen alulról szerveződő kezdeményezés kapjon támogatást, így például remélik, a jövőben a VKSZ által felkarolt lakossági cserepont akció is folytatódhat majd és a város minél több pontján jön még létre hasonló.

Ami a játszótereket illeti, Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő hozzátette, szeretnék, ha a jövőben ivókutakat és lehetőség szerint árnyékolókat is kihelyeznének ezeken a helyeken, hiszen a klímaváltozást egyre inkább érezni, a nyaraink egyre melegebbek, ilyenkor pedig pár korty víz és egy kis árnyék rendkívül fontos. Éppen ezért kezdeményezik, hogy a jövőbeli játszótérfejlesztéseknél ez a szempont is helyet kapjon.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.