Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
20°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
20°C

Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket

2024. április 16. 20:57 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán.

Az ezzel egy időben a magyar szövetség (MKSZ) által rendezett sajtóeseményen Golovin elmondta, hogy a "kívánságlistáján" szerepelt öt ellenfélből hármat - Hollandiát, Spanyolországot és Brazíliát - megkaptak. A további két rivális a címvédő és házigazda Franciaország, valamint Angola lett.

Kapcsolódó cikk
Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával
A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán.

"Örülök ennek a sorsolásnak. A céljaink megvannak és megoldhatónak tartom a feladatot, ha ugyanolyan fejjel látunk neki, mint a selejtezőben svédek elleni meccsnek" - mondta a kapitány, aki továbbjutás esetén a negyeddöntőben szívesen látná ellenfélként Szlovéniát.

A csoportellenfelekről elmondta, a hollandokkal tavaly játszottak két felkészülési meccset, mindkettőn jól működött a támadójátékuk és védekezésük is. A spanyolok kapcsán azt emelte ki, hogy sokat javultak. amióta a Győri Audi ETO KC korábbi sikeredzője, Ambros Martín a szövetségi kapitány.

A női válogatott kapitánya elárulta, június 23-án kezdik a felkészülést, ami négy és fél hétig tart. Hazai pályán - minden bizonnyal Debrecenben - két találkozót játszanak majd. A szlovén, a svéd, a spanyol és a román szövetség már jelezte szándékát, ebből a spanyol várhatóan kiesik, miután egy csoportba került a két együttes, ugyanezen ok miatt nem játszanak a házigazdával sem a felkészülés során. Az első olimpiai találkozó előtt Franciaországban is játszik egy edzőmérkőzést a magyar válogatott.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

Pálinger Katalin alelnök a sorsolás előtt úgy fogalmazott, azt szeretné, ha a Koreai Köztársasággal találkozna a negyeddöntőben a női csapat. A keretbe kerülés kapcsán pedig azt hangsúlyozta, "mindenkinek úgy kell készülnie, hogy méltó olimpikon legyen, a szövetségi kapitányok legnehezebb feladata a keretszűkítés, ugyanakkor a versenyhelyzet nagy erőbedobásra késztetheti a játékosokat".    

Chema Rodríguez, a magyar férfi együttes szövetségi kapitánya leszögezte, csapata a lehető legnehezebb csoportba került azzal, hogy július 27-én Egyiptommal, 29-én Argentínával, 31-én Norvégiával, augusztus 2-án Dániával, 4-én pedig Franciaországgal találkozik.

"Pozitívum ugyanakkor, hogy a negyeddöntőben így legalább kedvezőbb lehetőségünk lenne továbbjutás esetén. Egyiptom, Argentína és Norvégia lehet verhető ebben a csoportban, három meccs után látni fogjuk, van-e esélyünk a továbbjutásra, vagy sem" - fogalmazott. A spanyol edző hozzáfűzte, a skandináv csapatok ellen nehéz játszani, ám ha negyeddöntőbe jutnak, ott már bármi megtörténhet egy ilyen színvonalas mezőnyben.

Nagy László, a magyar szövetség elnökségi tagja a riválisokról elmondta, Egyiptomtól a tavalyi világbajnokságon csak hosszabbításban kaptak ki a magyarok, úgyhogy lehet keresnivalója a csapatnak. Az argentinok közül jó néhány játékos Európában kézilabdázik. A korábbi 209-szeres válogatott jobbátlövő szerint a legutóbbi három világbajnokságon aranyérmes dánok az olimpián is nagyon jó formában lesznek, jó játékosállománnyal rendelkeznek, úgyhogy a magyarok előtt vannak. Hozzátette, a német szövetség meghívására a férfi együttes részt vesz majd a házigazda és Japán részvételével egy minitornán, emellett hazai felkészülési találkozót is szeretnének leszervezni, miképp az olimpia közvetlen kezdete előtt még egy edzőmeccset.    

Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke nagyon boldog, hogy olyat ünnepelhettek, amit legutóbb húsz éve, azaz a férfi és a női válogatott is kijutott az olimpiára.

"Nagyon vártuk, bíztunk benne, és most megvalósult. Reméljük, hogy a játékokon is sikeresek leszünk, és minden úgy alakul, ahogy szeretnénk" - fogalmazott a sportvezető, aki szerint mindkét szakágnak nehéz dolga lesz, ezért konkrét helyezést nem merne tippelni.

"Játékosként mindig úgy voltam vele, hogy ki kell menni, tovább kell jutni, aztán majd lépésről lépésre haladni" - mondta Ilyés.

A csoportmérkőzésekre Párizsban, a negyeddöntőkre, az elődöntőkre, a bronzmérkőzésekre és a döntőkre Lille-ben kerül sor.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. ma 11:21 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. 2024. április 25. 13:39 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.