Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

Parkot szeretnének az Úttörőház helyére

2024. április 16. 14:28
Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.

Hartmann a témában interpellációt nyújt be a következő közgyűlésre, ennek tartalmáról adott sajtótájékoztatót kedd reggel. Felelevenítette: a telket 2007-ben adta el az önkormányzat, a mintegy 1400 m2-es ingatlanra egy diszkont áruházat terveztek építeni. Hartmann azt szeretné megtudni, hogy a városvezetésnek mi a szándéka a területtel? A képviselő amellett foglalt állást, hogy a telket parkként, közösségi térként kellene megnyitni a veszprémiek előtt – ehhez azonban vissza kellene vásárolnia a városnak. 

Kapcsolódó cikk
Bontás előtt a volt úttörőház / – ki tudja, mi lesz a helyén? –
Hányatott sorsa van a veszprémi Gyermekek Házának, a korábbi Úttörőháznak. Az épület és a körülötte fekvő (mára teljesen elhanyagolt) park a város egyik legelőnyösebb pontján, az autóbusz állomástól pár száz méterre található, két bejárattal is rendelkezik. Eladása körül hosszú viták folytak, s most úgy tűnik, utolsó kövéig elhordják, hogy helyébe kereskedelmi egység települjön.

Hartmann Ferenc és Kovács RajmundHartmann Ferenc és Kovács Rajmund

A sajtótájékoztatón Kovács Rajmund önkormányzati képviselő egy másik témát vetített előre szintén a jövő heti közgyűlésről. Kovács a múlt hónapban javasolta, hogy az önkormányzat szociális helyzettől függetlenül adjon ötvenezer forintos életkezdő támogatást a veszprémi újszülötteknek – a felvetést Porga Gyula polgármester is támogatta, a feladatot pedig a Veszprémi Ifjúsági Közalapítványhoz rendelnék – erről jövő csütörtökön szavazhat a képviselő-testület. A képviselő hozzátette: évente átlagosan veszprémi 387 újszülött lát napvilágot, így húszmillió forintos keretet kellene átcsoportosítani a célra a költségvetésben. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. tegnap 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.