Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Parkot szeretnének az Úttörőház helyére

2024. április 16. 14:28
Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.

Hartmann a témában interpellációt nyújt be a következő közgyűlésre, ennek tartalmáról adott sajtótájékoztatót kedd reggel. Felelevenítette: a telket 2007-ben adta el az önkormányzat, a mintegy 1400 m2-es ingatlanra egy diszkont áruházat terveztek építeni. Hartmann azt szeretné megtudni, hogy a városvezetésnek mi a szándéka a területtel? A képviselő amellett foglalt állást, hogy a telket parkként, közösségi térként kellene megnyitni a veszprémiek előtt – ehhez azonban vissza kellene vásárolnia a városnak. 

Kapcsolódó cikk
Bontás előtt a volt úttörőház / – ki tudja, mi lesz a helyén? –
Hányatott sorsa van a veszprémi Gyermekek Házának, a korábbi Úttörőháznak. Az épület és a körülötte fekvő (mára teljesen elhanyagolt) park a város egyik legelőnyösebb pontján, az autóbusz állomástól pár száz méterre található, két bejárattal is rendelkezik. Eladása körül hosszú viták folytak, s most úgy tűnik, utolsó kövéig elhordják, hogy helyébe kereskedelmi egység települjön.

Hartmann Ferenc és Kovács RajmundHartmann Ferenc és Kovács Rajmund

A sajtótájékoztatón Kovács Rajmund önkormányzati képviselő egy másik témát vetített előre szintén a jövő heti közgyűlésről. Kovács a múlt hónapban javasolta, hogy az önkormányzat szociális helyzettől függetlenül adjon ötvenezer forintos életkezdő támogatást a veszprémi újszülötteknek – a felvetést Porga Gyula polgármester is támogatta, a feladatot pedig a Veszprémi Ifjúsági Közalapítványhoz rendelnék – erről jövő csütörtökön szavazhat a képviselő-testület. A képviselő hozzátette: évente átlagosan veszprémi 387 újszülött lát napvilágot, így húszmillió forintos keretet kellene átcsoportosítani a célra a költségvetésben. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.