Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
14°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
14°C

Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6.

2024. április 13. 21:55 // Forrás: MTI
A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben.

A pénteken rendezett királyszentistváni prológ után szombaton a hegyesdi, a kislőtéri, valamint a várpalotai gyorsasági szakaszokkal folytatódott az idei Eb-szezon első viadala, mindhárom szakaszt kétszer, egyszer délelőtt, egyszer pedig délután kellett teljesítenie a mezőnynek.

A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó vezeti a versenytA finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó vezeti a versenyt

Az összetett elsőségért Heikkilä, valamint a hozzá hasonlóan Toyota Yarisszal versenyző lett Martins Sesks között alakult ki nagy csata, a finn pilóta három, Sesks két szakaszt nyert meg, a nap végére pedig az éllovas 2.3 másodperc előnyre tett szert közvetlen riválisával szemben.

A magyar indulók közül a Csomós Miklós, Nagy Attila kettős áll a legelőkelőbb helyen, ők hatodikak, hátrányuk több mint 26 másodperc a vezető pároshoz képest.

A magyarok közül a Csomós Miklós, Nagy Attila kettős áll a legjobbanA magyarok közül a Csomós Miklós, Nagy Attila kettős áll a legjobban

Az Eb-címvédő új-zélandi Hayden Paddon és John Kennard duója negyedik az összetettben, hátrányuk 12 másodperc a finn éllovassal szemben.

A veszprémi központtal a hétvégén zajló Eb-futam a HUMDA országos ralibajnokság idénynyitó versenye is egyben, a 30. Veszprém-ralin pedig Csomósék állnak az élen, őket a Ranga Péter, Czakó János kettős követi másodikként, az ob-értékelés harmadik helyén pedig a zárónap előtt a László Martin, Bán Viktor duó áll.

Galéria
Rally Hungary | 2. nap (Várpalota)

A Rally Hungary vasárnap további hat gyorsasági szakasszal zárul.

Rally Hungary, állás a 2. nap (7 gyorsasági szakasz után):
1. Mikko Heikkilä, Kristian Temonen (finn, Toyota Yaris GR Rally2) 59:41.0 perc
2. Martins Sesks, Renars Francis (lett, Toyota Yaris GR Rally2) 2.3 másodperc hátrány
3. Simone Tempestini, Sergiu Itu (román, Skoda Fabia RS Rally2) 6.3 mp h.
...6. CSOMÓS MIKLÓS, NAGY ATTILA (Skoda Fabia Rally2 EVO) 26.6 mp h.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31 Rali Eb: részvételi rekord Veszprémben Rally Hungary Rali Eb: részvételi rekord Veszprémben Magyarországi Európa-bajnoki futamon még nem szerepeltek annyian, mint a pénteken kezdődő Veszprém környéki versenyen, a rali Eb idei nyitóviadalára ugyanis 24 országból 57 páros nevezett. 2024. április 8. 17:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.