Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
25°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
25°C

Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon

2024. március 26. 22:37
Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere.

A közösségi tervezési folyamat Navracsics Judit és Poór Zoltán docens kezdeményezésére indult el 2022-ben, az új óvópedagógus képzésben tanuló évfolyammal közösen, a Bevezetés a vizuális kultúrába tantárgy keretein belül, Cseh András DLA vezetésével. A funkció és használat közös meghatározása, valamint az ehhez kapcsolódó térkísérletek alapján a belsőépítészeti terveket a CAN Architects pro bono készítette el. A kiállítótér a vizuális kultúra, a természeti és épített környezeti nevelés kreatív alkotófolyamatait mutatja be.

Az eseményen Navracsics Judit, a HTK dékánja elmondta: a mostani az újítások első állomása, bízik benne, hogy a további munka is gördülékeny lesz. A hallgatói tér egyik célja, hogy a Pannon Egyetem hallgatinak illetve a külsős partnerek munkáit egyaránt kiállíthassák. Navracsics bízik benne, hogy később majd az egyetemmel együttműködésben álló óvodák, iskolák gyermekeinek a munkáinak is teret adhatnak, szorosabbra fűzve ezzel is a viszonyt az intézmény és a város, a régió között.

Cseh András építész, a Neveléstudományi Intézet docense is felszólalt. A nagy ablakban látható négy makett a szóban forgó tér lehetséges elképzeléseit ábrázolja. Az egyetem szépen fokozatosan újul meg, Cseh látja benne a tanulási terek további lehetőségét.

A kiállításnak három témája van: tér – tárgy – kép. A szóban forgó tárlat egy történeti képsorozat, egy választott történeti kép másolása, egy hazai és egy nemzetközi példából lehetett választani. A kreatív másolás közben világossá válik az alkotók számára, hogy miként lehet gyermekekkel megvalósítani a folyamatot, így nevelői, oktatói szerepek elsajátítására is sor került. A kiállítás további témája: a tanulási terek. Itt az alkotók arra a kérdésre válaszolnak műveikben, hogy a különböző korosztályoknak milyen térszükségleteik vannak, ami a fejlődésüket szolgálja, érzelmi és társas kompetenciákat megjelenítve.

A folyosóról leválasztott, fával keretezett világ igazi kuckós élményt nyújt a pihenni, olvasni vagy tanulni vágyó hallgatók számára.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. tegnap 14:59 A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák Fennállásának százhetvenötödik évét ünnepli idén a Magyar Honvédség, a kerek jubileum pedig egy újabb lehetőséget ad annak a fegyveres erő azon törekvésének, hogy minél közelebb kerüljenek a civil társadalomhoz. Ennek egyik eleme volt az a fotó- és videópályázat, amelyen magyar katonák, illetve a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó személyek indulhattak, a pályaművekből pedig Veszprémben az Agóra Kulturális Központban is megnyílt egy tárlat. Kiderült, hogy nem csak a fegyvert, hanem a kamerát is jól forgatják a kezükben ezek a katonák. 2024. július 19. 16:02 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem Pannon Egyetem Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem A Siki nevű Dolphin 26 típusú vitorlást hétfőn avatták fel a balatonalmádi Nereus Park Hotel kikötőjében. 2024. július 16. 12:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.