Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C

Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller

2024. március 16. 21:20
Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23.

Két fiatal szerző érkezik egy isten háta mögötti házikóba, ahol a különc és titokzatos krimiíró, Maureen szállást és lehetőséget biztosít nekik, hogy nála fejezzék be a könyveiket. Ahogy Shelley, a romantikus ponyvaregények koronázatlan királynője és az éppen alkotói válságban szenvedő Alex elfoglalják szobáikat, a bestsellernek szánt könyveik lapjaira vetett történeteik megelevenednek a színpadon. Legyen szó izgalomról, feszültségről, szerelemről vagy párkapcsolati válságról, a Bestseller a fikció és a valóság közötti határvonalat keresi és arra is megpróbál rávilágítani, hogy a legjobb és legizgalmasabb történeteket talán mégis az élet írja.

A plakát szövegéből is kiderül, gazdag színészi játékot kíván az előadás, a sajtótájékoztatón Oravecz Edit, Kárpáti Barbara, valamint Szelle Dávid, a darab szereplői mind rávilágítottak ennek fontosságára, izgalmára. Arról, hogy a történet miként került a színház repertoárjába, Dávid úgy fogalmazott, hogy Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója ezúttal nem egy konkrét darab megrendezésére kérte fel, hanem szabadkezet adott a fiatal rendezőnek, hogy maga választhasson darabot.

Dávid hamar kutakodni kezdett, s tervei között elsősorban nem a komédia műfaja szerepelt, viszont amint rátalált a szóban forgó történetre, tudta, ezzel szeretne foglalkozni. Elmondása szerint nem az a tipikus komédia, ami e szó hallatán az embereknek az eszébe jut, hiszen végtelen széles érzelmi skálán mozog, többek között azért is, mert egy szereplőnek számos karaktert kell megjeleníteni.

Ami szintén különlegesség, hogy ezúttal a három színész, valamint Balázs Nikolett rendezőasszisztens, most nem dolgozott külön fodrászokkal, kellékesekkel, díszlettervezőkkel, hanem mindent a saját elképzeléseik szerint készítenek el. Kárpáti Barbara elmondta, ezzel egyébként még könnyebb belemerülni a történetbe. A helyszín egy antikvárium is lehetne, hiszen – ahogy ezt a sajtótájékoztatón láttuk – rengeteg könyv borítja majd a színpadot, különböző funkciókat ellátva.

Vándorfi László elmondta, ezúton is köszöni azt a sok-sok segítséget, felajánlást, amelynek során ilyen sok könyvet adományoztak a teátrumnak. Folytatta, büszke a csapatra, akik mintegy alkotóműhellyé avanzsálódtak az elmúlt időszakban. Az előbemutató március 23-án lesz, míg repertoárszerűen októberben kezdik játszani.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.