Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C

Rangos állami kitüntetést kapott Markovits Alíz

2024. március 13. 0:19
Az Európa Kulturális Főváros programsorozat megvalósításáért felelős Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott.

A VEB2023 Zrt. vezérigazgatóját a díjra Orbán Viktor miniszterelnök terjesztette fel, elismerve az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat előkészítése és sikeres lebonyolítása érdekében végzett színvonalas szakmai munkáját, odaítéléséről pedig Sulyok Tamás köztársasági elnök döntött.

A rangos állami elismerést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójának tiszteletére kedden délután adta át Navracsics Tibor, területfejlesztési és közigazgatási miniszter Markovits Alíznak Budapesten a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen.

Az ünnepségen Navracsics Tibor beszédében kiemelte: március 15. talán a legszebb szimbolikával rendelkező nemzeti ünnepünk, mert az újjászülető magyarság, az újjászülető Magyarország jelképe.

A tárcavezető hangsúlyozta: az 1848-as márciusi ifjaknak köszönhetően Magyarország nemcsak csatlakozhatott Európa nagy, demokratikus, polgári véráramához, hanem élen is járt azzal, hogy a legtovább tudta folytatni szabadságharcát, és a történelemben nem először és nem is utoljára, de talán a legnyilvánvalóbb módon kivívta a világ tiszteletét - tette hozzá.

Március 15-én egy olyan nemzedéknek adózunk tisztelettel, amely az életét, a boldogulását, sokszor a vagyonát, a családját, meggyőződését áldozta fel azért, hogy az utánuk következő nemzedékek boldogok lehessenek - emelte ki a miniszter.

Markovits Alízzal készült korábbi interjúnkat az alábbiakban olvashatják el.

Kapcsolódó cikk
Markovits Alíz: Most indul el minden
Véget ért az Európa Kulturális Főváros programsorozat második harmada , és mint egy sportmeccs szünetében az öltözőben, az edzővel kiértékeltük az eddigi tapasztalatokat. Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója elárulta, hogy mivel volt a legtöbb feladat, mi volt a legfelemelőbb pillanat eddig, de beszélt a Gyárkert jövőjéről is, valamint arról, mikor volt az a pillanat, amikor Európa városai ítéletet mondtak a veszprémi projektről.
vehir.hu
további cikkek
Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34 Merjünk járatlan utakon elindulni és európai minőséget megcélozni! Merjünk járatlan utakon elindulni és európai minőséget megcélozni! Egy kis vármegyeszékhelyből és térségéből európai kulturális fővárost varázsoló céget igazgatnak, közösségteremtő helyeket építenek vagy éppen a helyi autósport szerelmeseit összehozó rally bajnokságot álmodnak meg: ők Markovits Alíz, Lamos Péter és Lakatos Lajos, akik mostantól Veszprém legújabb Pro Urbe díjasaiként is ismertek. 2024. március 14. 20:04 EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Európa Kulturális Fővárosa EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Január elején Athénban hivatalosan is átadta a stafétabotot Veszprém az utód EKF városoknak, a programév lezárulta mégsem pontot hagy maga után: ez itt még csak a kettőspont helye. Arról, milyen eredményeket hozott 2023 Veszprém és a Bakony-Balaton régió életében, illetve mi várható a folytatásban, sajtótájékoztatón számolt be Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. 2024. január 22. 23:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.