Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C

Mégsem volt elég érett Veszprém a cserebere ponthoz

2024. március 12. 10:11
A VKSZ Zrt. jelenlegi helyén felszámolja és átgonolja jövőbeni működését az alig fél éve működő swop-boxnak, azaz cserebere pontnak, ami a körforgásos gazdaságot hivatott volna erősíteni Veszprémben.

A VKSZ Zrt. közleményében azt írja: "Szembesülve e - sajnos nem egyedi - negatív gyakorlattal, hamarosan elhozzuk a közterületről és az eddigi tapasztalatok fényében átgondoljuk annak jövőbeni működtetését.

A swop-box lényegéről korábban mi is részletesen írtunk. A kezdeti időkben a VKSZ Zrt. és partnerük, a veszprémi Csomagolásmentes bolt vezetői is csupa pozitív tapasztalatról számoltak be, idővel azonban megfordult ez a tendencia és az emberek a körforgásos gazdaság fellendítésének lehetősége helyett sokkal inkább egy lomtalanító pontot láttak a Cholnoky úti konténer helyszínében, ahogy a mostani képek is bizonyítják, amiket a VKSZ Zrt. közzétett.

Kapcsolódó cikk
Veszprém legújabb megoldása: nincs értékesítés, nincs pénzmozgás, mégis pörög a gazdaság
A veszprémiekbe vetett bizalomra alapozta legújabb fejlesztését a VKSZ Zrt. ami nem nagyobb, mint egy konténer, mégis úttörő lehet a körforgásos gazdaság kialakításában. Ehhez csak a használati útmutató néhány egyszerű mondatát kell megérteni és alkalmazni.

A városi szolgáltató köszöni mindazoknak akik a kezdetektől helyesen - leírásoknak megfelelően - használták, a fennmaradását - sokszor aktív rendrakással - támogatták, ők ugyanis ambíciót és pozitív energiákat adtak nekik a folytatáshoz, mint írják. Hozzátették, hogy kicsit keserű szívvel, de ugyanúgy köszönik azoknak is, akik a jelenlegi állapotát előidézték, hisz rávilágítanak arra, hogy a felelős gondolkodás terén bőven vannak még társadalmi kihívások, így a VKSZ Zrt. témába vágó, edukációs munkáját érdemes folytatnija a jövőben is.

Az eredeti poszt alatt egyébként kommentben várják az építő javaslatokat, vagy a kedves emlékeket, tárgyakat, amiket a swop-boxnak köszönhettek az emberek.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. ma 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. ma 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. tegnap 17:53 Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Can you make it? – A Pannon Egyetem három volt diákja telefon és pénz nélkül vágott át Európán Mi kell ahhoz, hogy készpénz, hitelkártya és mobiltelefon nélkül, egy tálca Red Bullt valutaként használva vágjunk át fél Európán? Ezt a kérdést válaszolta meg három volt diákja a Pannon Egyetemnek, Horváth Ádám, Csrepka Máté és Hutvágner Dániel, amikor részt vettek a Red Bull „Can You Make It?” kihívásban. A verseny során 1257 nevű csapatukkal Milánóból Berlinbe utaztak, összegyűjtve a legtöbb pontot a magyar csapatok közül. tegnap 14:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.