Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Az állatkertben is beköszöntött a tavasz

2024. március 8. 13:09 // Forrás: Veszprém Zoo
A jó idő beköszöntével felélénkül a természet és a Veszprémi Állatkertben egyre több kisállatot köszönthetünk.

A dromedárcsalád nemrég egy gyapjas kis aprósággal bővült, mégpedig egy kislánnyal. Világosbarna bundájával, nyakigláb megjelenésével a dromedár kislány hamar felhívja magára a figyelmet. A nap nagy részét egyelőre természetesen evéssel és alvással tölti, és szívesen napfürdőzik a tavaszi napsugarakban.

Fotó: Kovács Bálint / Veszprém ZooFotó: Kovács Bálint / Veszprém Zoo

A Benett-kenguru anyukák zsebéből szintén kukucskálnak már a kenguru bébik. Eddig két kicsit figyelhetünk meg a csapatban.

Mindannyian megtekinthetők a kifutójukban, és az állatkert munkatársai abban bíznak, hogy a március további meglepetéseket tartogat még.

vehir.hu
további cikkek
Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona Átadták a nagymacskák megújult kifutóját a Veszprémi Állatkertben csütörtökön. A látogatókat szibériai tigrisek, kárpáti hiúzok és hópárducok várják. 2024. május 30. 17:20 Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. 2024. május 15. 22:06 Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Veszprémi Állatkert Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Nem kevesebb mint 10 cikta bárány született az elmúlt hetekben a Veszprémi Állatkertben. 2024. április 5. 9:42 Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. 2024. március 29. 2:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.