Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

A Szeged egy góllal kikapott a német bajnok Kieltől

2024. február 28. 20:35 // Forrás: MTI
A Szeged házigazdaként 28-27-re kikapott a német THW Kieltől szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

Eredmény, 13. forduló, A csoport:
OTP Bank-Pick Szeged - THW Kiel (német) 27-28 (14-16)
lövések
/gólok: 46/27, illetve 47/28
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/2
kiállítások: 4, illetve 8 perc

A szegediek - akiknek a keretéből Nagy Martin és Luka Stepancic maradt ki - annak tudatában léptek pályára, hogy pontszerzésük esetén biztossá válik a továbbjutásuk a csoportkörből.

Ennek megfelelően jól kezdtek a hazaiak, a 11. percben 6-4-re vezettek, akkor azonban megtorpantak, sorra hagyták ki helyzeteiket, ezt a német bajnoki címvédő egy 5-0-s sorozattal használta ki, így a 15. percben Kárpáti Krisztiánnak időt kellett kérnie. A folytatásban két percen belül visszazárkóztak mínusz egyre Bánhidi Bencéék, de az ebben az időszakban mutatott jó teljesítményüket nem tudták tartóssá tenni, ezért kétgólos hátrányban voltak a szünetben.

Bodó Richárd (b), Geleb Kalarash (b2), a Szeged és Elias Ellefsen á Skipagotu (j), a Kiel játékosa a kézilabda férfi Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - THW Kiel mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. február 28-án. MTI/Ujvári SándorBodó Richárd (b), Geleb Kalarash (b2), a Szeged és Elias Ellefsen á Skipagotu (j), a Kiel játékosa a kézilabda férfi Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - THW Kiel mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. február 28-án. MTI/Ujvári Sándor

A második félidő elején egyenlített a Szeged, de a legfontosabb pillanatokban támadásban és védekezésben is pontosabb volt a THW Kiel. A 12. perc után az 52. percben vezetett ismét a hazai együttes (25-24), amely ekkor két irányítóval, balátlövő nélkül játszott. Dean Bombac jóvoltából a balszélső Marin Jelinic kétszer is középről, a beálló helyéről szerzett gólt. A hajrában statikusabb lett a házigazdák támadójátéka, a németek 75 másodperccel a vége előtt ismét átvették a vezetést. Az utolsó percben előbb Imanol Garciandía az ellenfél kezébe passzolt, majd Dean Bombac visszaszerezte a labdát, de az véletlenül a lábához ért, ezért a játékvezetők elvették tőle, így a Kiel 28-27-re győzött.

Mario Sostaric nyolc, Jelinic és Garciandía négy-négy góllal, Mikler Roland 15 védéssel zárt. A túloldalon Eric Johansson nyolc, Elias Ellefsen Skipagötu öt találattal, Samir Bellahcene nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 16. egymás elleni BL-meccsén öt szegedi siker és egy döntetlen mellett tizedik alkalommal nyert a Kiel. A hat győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel álló szegediek egy hét múlva a francia Paris Saint-Germain otthonában zárják a BL csoportkörét.    

A Veszprém csoportjában Fazekas Gergő csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock 32-32-es döntetlent játszott a dán GOG otthonában. A válogatott irányító hat lövésből négyszer talált be.

"Mindkét csapat nagyszerűen küzdött. Tudtuk, hogy a Kiel a világ egyik legjobbja, amely nagy tempóban kézilabdázik és rengeteg támadást vezet rendezetlen védelem ellen. A vereség ellenére a játékosainkat dicséret illeti, mindent megpróbáltak, nagyszerűen küzdöttek" - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Kárpáti Krisztián vezetőedző.

Hozzátette, egy pontra rászolgáltak, de ilyen a sport, nem mindig az történik a pályán, ami reális lehetne. Mint mondta, sajnos már nemcsak a saját kezükben van a továbbjutásuk kérdése, figyelniük kell a többiek eredményeire is.

csütörtökön játsszák:
B csoport: Montpellier HB (francia)-Telekom Veszprém 20.45

vehir.hu
további cikkek
A THW Kiel kilencgólos hátrányból továbbjutott férfi kézilabda BL A THW Kiel kilencgólos hátrányból továbbjutott A címvédő német SC Magdeburg és a Veszprémet búcsúztató dán Aalborg HB után a spanyol Barcelona és a német THW Kiel is elődöntőbe jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. 2024. május 3. 22:16 Vehír21 podcast: a BL-kudarc lehetséges okai Vehír21 podcast Vehír21 podcast: a BL-kudarc lehetséges okai Portálunk új podcastjében, a Vehír21-ben a hét legfontosabb (sport)témáját, a Telekom Veszprém csalódást keltő Bajnokok Ligája-búcsúját járták körbe sportrovatunk munkatársai. tegnap 0:44 Dr. Csík Zoltán: a csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi Telekom Veszprém Dr. Csík Zoltán: a csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi A Telekom Veszprém közösségi oldala péntek délután tette közzé dr. Csík Zoltán nyílt levelét, amelyben a vezérigazgató kijelentette, hogy a csapat és a szakmai stáb a BL-kiesés után is élvezi a vezetőség teljes bizalmát. 2024. május 3. 17:12 Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. 2024. május 2. 4:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.