Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C

A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek

2024. február 17. 13:36
A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor.

A rendezvény fővédnöke Porga Gyula polgármester volt, aki külön felhívta a figyelmet arra, hogy már tizenegy éve van lehetőség a Házasság hete keretein belül pályaműveket küldeni, s évről évre többen élnek a lehetőséggel. Porga megköszönte egyrészt a szervezőknek, Somody Zsuzsannának, másrészt pedig a szülőknek, valamint a felkészítő pedagógusoknak a munkát. A polgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy kifejezetten bátorság gyermekek rajzait olyan módon megfigyelni, mint a tükröt, amit a gyermek tart a szülőnek. Ezekbe beleszövik legmélyebb érzelmeiket, titkaikat.

Porga folytatta, mindig fontos figyelni arra, mit üzennek a gyermekek rajzaikon keresztül. Végignézve az idei pályaműveket összegezte: kifejezetten pozitív hangulatú családi élmények lettek bemutatva a rajzokon keresztül.

Tornavölgyi Krisztián, a Veszprémi Főegyházmegye részéről úgy nyilatkozott, a nagy művészek, a festők, a szobrászok a teremtett világ szépségeit ábrázolják, de ezzel együtt jár az is, hogy a szívüket, a lelküket is láthatóvá teszik. Tornavölgyi továbbra is arra bíztatja a gyermekeket, hogy rajzoljanak mások és önmaguk örömére.

Somogyi Eszter, a Szent Margit Római Katolikus Óvoda igazgatója, s egyben a zsűri tagja úgy fogalmazott, fantasztikus teljesítmény van a gyermekek mögött, ráadásul rendkívül aktívak voltak, s nagyon nehéz feladatot adtak neki és Hegyeshalmi Lászlónak, a zsűri elnökének.

A színes, változatos alkotásokban megjelenik az öröm, sok családi élmény, számos motívum és jelkép, mint a gyűrű, a kéz, a szív. Sokan bátran bele mertek kóstolni a montázs, a képregény műfajába. Somogyi hozzátette, a napjainkban előre törő online világ mellett rendkívül örömteli, hogy sokan a valóságban, belemélyedve az alkotásba élik napjaikat.

A pedagógusok munkáját egy-egy szál virággal jutalmazták, a gyermekek díjait Héthelyi Réka és Porga Gyula közösen adták át. A szervezők megköszönték a támogatást a városnak, valamint a Veszprémi Petőfi Színháznak. A rendezvényen a PetőfIfi Akadémia ifjú növendéke, Katona Bálint egy Petőfi Sándor verset is elszavalt, az alkalomhoz kapcsolódva a Reszket a bokor, mert… című művet.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.