Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek

2024. február 17. 13:36
A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor.

A rendezvény fővédnöke Porga Gyula polgármester volt, aki külön felhívta a figyelmet arra, hogy már tizenegy éve van lehetőség a Házasság hete keretein belül pályaműveket küldeni, s évről évre többen élnek a lehetőséggel. Porga megköszönte egyrészt a szervezőknek, Somody Zsuzsannának, másrészt pedig a szülőknek, valamint a felkészítő pedagógusoknak a munkát. A polgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy kifejezetten bátorság gyermekek rajzait olyan módon megfigyelni, mint a tükröt, amit a gyermek tart a szülőnek. Ezekbe beleszövik legmélyebb érzelmeiket, titkaikat.

Porga folytatta, mindig fontos figyelni arra, mit üzennek a gyermekek rajzaikon keresztül. Végignézve az idei pályaműveket összegezte: kifejezetten pozitív hangulatú családi élmények lettek bemutatva a rajzokon keresztül.

Tornavölgyi Krisztián, a Veszprémi Főegyházmegye részéről úgy nyilatkozott, a nagy művészek, a festők, a szobrászok a teremtett világ szépségeit ábrázolják, de ezzel együtt jár az is, hogy a szívüket, a lelküket is láthatóvá teszik. Tornavölgyi továbbra is arra bíztatja a gyermekeket, hogy rajzoljanak mások és önmaguk örömére.

Somogyi Eszter, a Szent Margit Római Katolikus Óvoda igazgatója, s egyben a zsűri tagja úgy fogalmazott, fantasztikus teljesítmény van a gyermekek mögött, ráadásul rendkívül aktívak voltak, s nagyon nehéz feladatot adtak neki és Hegyeshalmi Lászlónak, a zsűri elnökének.

A színes, változatos alkotásokban megjelenik az öröm, sok családi élmény, számos motívum és jelkép, mint a gyűrű, a kéz, a szív. Sokan bátran bele mertek kóstolni a montázs, a képregény műfajába. Somogyi hozzátette, a napjainkban előre törő online világ mellett rendkívül örömteli, hogy sokan a valóságban, belemélyedve az alkotásba élik napjaikat.

A pedagógusok munkáját egy-egy szál virággal jutalmazták, a gyermekek díjait Héthelyi Réka és Porga Gyula közösen adták át. A szervezők megköszönték a támogatást a városnak, valamint a Veszprémi Petőfi Színháznak. A rendezvényen a PetőfIfi Akadémia ifjú növendéke, Katona Bálint egy Petőfi Sándor verset is elszavalt, az alkalomhoz kapcsolódva a Reszket a bokor, mert… című művet.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.