Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Mozgalmas tavaszunk lesz

2024. február 1. 8:02
Az MTK-Újpest NB I-es mérkőzéssel pénteken este megkezdődik a magyar labdarúgás tavaszi idénye, amit a válogatott Európa-bajnoki szereplése fog lezárni.

A kontinensviadal miatt kell télen elrajtoltatni a tavaszi szezont – és „besűríteni” a februárt – az élvonalban, hogy Marco Rossi szövetségi kapitánynak kicsit több ideje legyen felkészíteni legjobbjainkat a június közepén sorrendben Svájc, a házigazda Németország és Skócia elleni csoportküzdelmekre.

Klubszinten viszont szinte azonnal jön a nagy nemzetközi erőpróba, hiszen az európai kupasorozatokban az őszi idényt ismét túlélő Ferencváros két hét múlva Görögországban csap össze Détári Lajos egykori csapata, az Olympiacos ellen. Ha ehhez hozzávesszük, hogy nem a bajnoki címvédő Fradi, hanem a kizárólag magyar játékosokat és edzőket foglalkoztató Paks az NB I éllovasa, míg a mezőny több mint fele a dobogós helyezésért és a nemzetközi kupaszereplés lehetőségéért, a mögöttük helyezkedők pedig a bennmaradásért fognak harcolni, akkor túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy az utóbbi időszak talán legizgalmasabb és legérdekesebb tavaszi idénye vár a klubokra és a szurkolóikra.

Harmincöt évvel ezelőtt a veszprémiek történetük első NB I-es évében derűlátóan készültek a bajnokság tavaszi folytatására, és a Vasas idegenbeli legyőzésével is bizonyították, hogy újonc létükre nem lesznek kiesési gondjaik. Nem is lettek, és a Glázer Róbert vezetőedző által irányított csapat a tizedik helyen végzett a tizenhat résztvevőt számláló mezőnyben úgy, hogy az Újpest csak jobb gólkülönbséggel előzte meg. A harminc esztendővel ezelőtti tavaszi szezonrajt is emlékezetes a veszprémieknek, hiszen az MTK elleni hazai döntetlennel kezdődött, majd a Vasas budapesti és a Vác itthoni legyőzésével folytatódott. Aztán a további folytatás nem sikerült, ugyanis elsősorban a négy hazai vereség miatt végül ötéves élvonalbeli szereplés után sereghajtóként búcsúzott a csapat az első osztálytól.

Jelenleg az NB III-ban szerepel a veszprémi együttes, amely két korábbi harmadik helyezés után tavaly aranyérmes volt a harmadik vonalban, a márciusi rajtot pedig a nagy rivális Tatabánya mögött a második helyen várja Pető Tamás vezetőedző fiatal alakulata. A cél nem is lehet más, mint a bajnoki címvédés, amit ezután az osztályozó sikeres megvívásával, így az NB II-be jutással lehetne örökre emlékezetessé tenni.

Darcsi István
Szalai Csaba
további cikkek
Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. tegnap 4:03 Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Erről jut eszembe… Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Közeledik, sőt, már itt is van a labdarúgó-bajnokságok hajrája. Ilyenkor minden szurkolóból matematikus lesz, hiszen elkezdődik a számolgatás, hogy a kedvenc csapatnak hány pontot kell még szerezni a bajnokság megnyeréséhez, egy dobogós hely eléréséhez, vagy a bennmaradás kiharcolásához. 2024. április 30. 0:12 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). 2024. április 26. 7:51 Pipa a három csíkra Erről jut eszembe… Pipa a három csíkra Ma már elképzelhetetlen, hogy ha az embernek van rá pénze, miért ne tudna megvenni egy olyan sportcipőt a Lajtától keletre, ami a Lajtától nyugatra bárkinek lehet. 2024. április 23. 6:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.